Stiri masonice‎ > ‎

RENASTEREA FRANCMASONERIEI - 19 ani de Lucrare Masonica pe teritoriul Romaniei

postat 22 ian. 2012, 00:03 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 22 ian. 2012, 01:57 ]
Astfel au fost reprimiti Fratii Romani in Templul Francmasoneriei, o casa pe care in sufletele lor, nu au parasit-o niciodata

 Acum, cand Raul si-a intins in mod alarmant aripile peste lume, cand ignoranta si rea vointa imbraca forme din ce in ce mai subtile, hotararea mea de nezdruncinat da glas chemarii spre o noua expresie a Lucrarii noastre Masonice, ceradu-va sa ocrotiti si sa respectati adevarul, a curmati avantul cu care securea coruptiei ciunteste zeci de suflete, sa va uniti prin traditionalul lant al fraternitatii, comstruind din trupurile si mintile voastre acel zid unic pe care doar iubirea il poate intari.

 Convinsi ca, dincolo de stradania personala de perfectibilitate, implicarea noastra nu va fi intreaga decat armonizandu-ne in grandioasaa Lucrare Masonica Universala. Va asiguram, iubiti si respectati frati, de intreaga noastra disponibilitate, de alesul sentiment de iubire fraterna pe care il nutrim fata de voi si fata de toti fratii romani. 

 Vrem sa va asiguram ca masonii continua, din dorinta de Adevar si Dreptate, condamnarea oricaror acte de coruptie, extremism sau terorism, acel flagel distrugator care loveste Omenirea. Viata alimentata de coruptie, sangele care iriga si comstituie puterea actului terorist se cer anulate. Am fi onorati sa intelegeti sa continuam Lucrarea inceputa in 1880 , regularizata in 1993, Lucrarea reasezata pe eternele principii ale Masoneriei Universale si focalizandu-si pretuirea pe neclintitele elemente de traditie masonica.
 
 De aceea, nadajduim intr-o buna si fraterna intelegere a intentiilor noastre, va asiguram inca odata  de intreaga noastra pretuire si deplina disponibilitate la conlucrare.

 Masonii romani, prin consegventa si iubire de Patrie, sunt bucurosi ca isi pot aduce contributia lor alaturi de structurile Euro - Atlantice.