Stiri masonice‎ > ‎

Participarea la G.L.T.S.O.

postat 12 sept. 2011, 12:57 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 13 sept. 2011, 04:45 ]

Bucuresti, 02.02.6010 

 In perioada 29-31 ianuarie 2010, o delegatie condusa de Marele Maestru Fr. Viorel DANACU, a participat la Paris la Conventul Anual al  Grande Loge Traditionnelle et Symbolique Opéra (G.L.T.S.O.).
 Cu acest prilej au avut loc intalniri cu Marele Maestru al Marii Loji a Frantei, Prea Ilustrul Fr. Alain Noel DUBART, cu Frr. de la Supremul Consiliu al Frantei, pentru ca a fost si Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu Roman al Ritului Scotian Antic si Acceptat, Fr. Daniel ROMAN.
 Au avut loc  intalniri cu Mari Maestri de la alte Mari Loji si Mari Oriente  din lumea intreaga, stabilindu-se noi conexiuni si posibilitati de apropiere  si cunoastere intre fratii din Marea Loja Nationala a Romaniei si fratii din alte tari.
 Fratii maestri romani din delegatie, au avut marea bucurie sa asiste la Ceremonia de inchidere a  Conventului Grande Loge Traditionnelle et Symbolique Opéra (G.L.T.S.O.), urmata de o agapa fraterna oferita de gazde.
 Au avut posibilitatea sa viziteze Muzeul Masonic al Marii Loji a Frantei, Templele, Arhiva, Biblioteca Marii Loji a Frantei, care i-a impresionat si provocat la o serie de cercetari si studii privind lucrarea masonica  a francmasoneriei romane in exil, in perioada comunista din Romania, care s-a derulat in templele de la Marea Loja a Frantei.
 Marea Loja Nationala a Romaniei, manifesta un respect si recunostinta continua fata de fratii de la Marea Loja a Frantei, care ne-au sustinut dintotdeauna si care o fac si acum cu o mare bucurie si sinceritate.
 Au avut loc o serie de intalniri cu fratii farncezi care vor ajuta si sustine Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, ca sa isi duca la bun sfarsit cat mai multe dintre proiectele ce si le-a propus in comun acord.
 Marea Loja a Frantei, ramane un pilon indestructibil al francmasoneriei europene si universale, de la care noi avem multe de invatat.
 Cu alese sentimente si tripla arcolada fraterna pentru toti fratii care se dedica muncii pe santierul nostru masonic.

 Secretariatul Marii Loji Nationale a Romaniei,
 Fr. Ioan ORBESCU.