Stiri masonice‎ > ‎

IN MEMORIAM, Pancratiu Iuliu Gheorghiu

postat 31 oct. 2011, 13:18 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 31 oct. 2011, 13:19 ]

L –am cunoscut pe acest mare Diplomat, un frate mult superior, rafinat, bland si plin de intelepciune si dragoste frateasca cu oricare om ce –l intalnea in calea sa.
A venit de multe ori la noi la Templu, se cunostea si cu Nicu Filip, a venit acasa la mine, m –a ajutat mult, cu ce –am avut nevoie.
Era un om corect, punctual si cu un zambet si o privire  care iti spuneau continuu ca este pregatit, nu se teme de nimic ca oricand poate trece pragul.
A vrut sa stie toata lumea ca el a fost primul om, diplomat al Romaniei – la Roma, care a luat contactul cu masoneria. El descrie intr –un articol cateva fragmente, prezentate in Revista «  Cuvant masonic » Nr. 2 din 2005, ca si marturie peste timpuri. Nu ura pe nimeni, dar era stupefiat cu cata uneltire si nemernicie s –au implicat altii si tot mereu zicea de Iancu Costel – Suveranul, omul SIE – practic toti cei care au oprimat masoneria in cei 45 de ani de comunism, aceeasi dar cu alta palarie, apropos de palariile cu buze mari, eram la moartea raposatului Nicolae Cajal, eram cu Nicu Filip de brat si ii vede pe 2 cu palarii cu buze late – era Costel Iancu cu unul Iosiper. A vrut sa le de –a gura dar l –am stapanit pe Nicu, lucru care nu s –a mai intamplat la moartea fratelui Vladimir Boanta, alt plesuv, care dupa slujba, cand mortul era scos, Nicu, il vede pe Iancu  si –l face in gura mare  – cu o mare de oameni – canalie, spion anti –NATO – mi –a cerut bastonul ca sa –l loveasca, la fel, l –am stapanit cat mai mult, pentru ca nu l –au lasat pe Nicu sa ia cuvantul la capul lui Boanta, avea dreptul, preotii l –au acoperit pe Nicu care isi incepuse discursul si, saracul, s –a oprit. Aici nu am inteles, indiferent ce ordin primisera preotii si de la cine si cat s –or fi grabit unii din sobor, erau si ei francmasoni si nu l –au lasat sa spuna cateva cuvinte, era Primul Mare Maestru ale dupa 1989, Doamne cata nedreptate, poate Tu vei face dreapta Judecata pentru toti cei nechibzuiti, slujitori ai diavolului. Aici Nicu l –a banuit pe Iancu ca a dat dispozitie. Dupa voia lui am socotit ca vesnica sa –i fie pomenirea, slavirea si intre noi sa ramana nemuritor – ca un bun si iubitor frate de Adevar si Lumina.

Fie –i tarana usoara,
Bunul Dumnezeu M.•.A.•.A.•.U.•. sa –l aseze in ceata celor drepti si buni.
AMIN !

Dr. Viorel  Danacu,
Mare Maestru Ad Vitam,
R:.L:. Athenaeum