Stiri masonice‎ > ‎

COMUNICAT

postat 1 nov. 2011, 00:58 de Loja Athenaeum
       In perioada 1-5 iulei la Bruxelles ,Marele Maestru Ad Vitam si Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti  a participat la Reuniunea anuala a Asociatiei Muzeelor ,Arhivelor , Bibliotecilor si Librariilor masonice cu sediul la Bruxelles , asociatie din care Centrul face parte inca din 2005 , ocazie cand a fost  propus si admis de catre noi si cel de-al doilea Centru de Studii Francmasonice din Romania condus de istoricul Horia Nestorescu Balcesti ,dupa ce acum doi ani la Bayrot in Germania ,am propus si a fost aprobat si Centrul Independent de Studii Ezoterice , condus de Dr . Vlad Sauciuc ,tot la propunerea noastra ,pentru a deveni membri AMMLA .
                Viorel Danacu insotit de un colaborator de seama si Secretar al Centrului ,a prezentat un Referat ,partea doua ,(prima parte fiind prezentata la reuniunea de anul trecut de la Paris ) despre ,Oprimarea Francmasoneriei Romane de fostul aparat de securitate din perioada comunista ,Problema Oculta ,cum era codul de dosar al securitatii ,expunand elemente semnificative privind soarta francmasonilor romani din Romania in timpul regimului comunisst si explicarea de ce francmasoneria astfel , a functiunat ,  in exil ,  in Franta ,la Paris , in Telaviv ,Israel si in alte colturi ale lumii .
               Au avut loc schimburi de impresii si opinii cu toti ceilalti membri AMMLA , au fost vizitate muzeul masonic ,arhivele masonce ,biblioteca masonica si templele de la Marea Loja a Belgiei si de la Marele Orient al Belgiei ,mentionand ca in urma cu ani buni , Fratele Viorel Danacu ca Mare Maestru al Marii Loji Nationale A Romaniei ,a semnat Tratate de Recunoastere si Amicitie atat cu Marea Loja A Belgiei cat si cu Marele Orient al Belgiei .

Secrtariatul
Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti