Cuvantul Marelui Maestru Ad-Vitam, Fr.·. Viorel Danacu,

Deschiderea Anului de Cercetari si Studii a Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti,

    Dragii mei prieteni,
    Doamnelor si domnilor,

    Astazi la Deschiderea cel de-al 6-lea an al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, bucurandu-ne cu un numar din ce in ce mai mare de membri si colaboratori din tara si de peste hoatre, care studiaza si cerceteaza Istoria Francmasoneriei roamne, europene si universale, doresc sa le multumesc celor care m-au ajutat si sustinut in dezvoltarea Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti.
    In primul rand ii multumesc lui Nicu Filip, care m-a instalat ca Venerabil al R.L. de Ritualistica si Cercetari Masonice Athenaeum, cu multi ani in urma, apoi multumesc fratilor din acest atelier, pentru ca au inteles importanta si necesitatea unei astfel de activitati.
    Multumesc prietenului Adrian McLiman, Presedinte al Centrul Iberic de Studii Masonice – Madrid – Spania, care m-a luat de mana si m-a dus la Marile Cancelarii, Biblioteci din Lisabona, Paris, Barcelona, etc. Multumesc fratilor din Cofederatia Marilor Loji Unite ale Europei (G.L.U.D.E.), din Franta, La Grande Loge de France, La Grande Loge Traditionnelle et Symbolique Opéra, La Grande Loge Nationale de Serbie, La Grande Loge des Canaries, La Grande Loge de Grèce du R.E.A.A., La Grande LogeMaçonnique Générale Italienne, La Grande Loge Nationale Portugaise, La Grande Loge Unie du Liban, Marea Loja Confederata a Spaniei, Marea Loja Unita a Letoniei, Sun Grand Lodge of Lebanon, Serenissima Gran Loggia Nazionale Italiana, care m-au ajutat inapoind arhivele masonice romanesti , Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti. Multumesc pritenilor de la A.M.M.L.A (Asociatia Masonica a Muzeelor, Librariilor, Arhivelor, Bibliotecilor, cu sediul la Bruxelles), directorilor de la urmatoarele institutii:
-Deutsches Freimaurermuseum GERMANY;
-Museum of the Norwegian Order of Freemasons NORWAY;
-Suprème Conseil de FRANCE;
-CEDOM – MADOC Brussels BELGIUM;
-National Museum of HUNGARY;
-Masonic Library and Museum of Pennsylvania USA;
-Musée-Archives-Bibliothèque Grande Loge de FRANCE;
-Belgian Museum of Freemasonry BELGIUM;
-Centro Ibérico de Estudios Masonicos (CIEM) SPAIN;
-Musée-Archives-Bibliothèque Grand Orient de FRANCE;
-Library Reg. Grand Lodge of ITALY
    Acestia mi-au deschis noi orizonturi de cunoastere si intelegere a istoriei francmasoneriei universale.

    Multumesc prietenilor din diaspora romaneasca, din S.U.A., Canada, Venezuela, Chile, Austria, Norvegia, Luxembourg, Brazilia, Rusia, Grecia, China, India si multe alte tari, Turcia, Bulgaria, Ungaria, Republica Moldova, etc.
Multumesc, nu in ultimul rand celor care ma acompaniaza si sustin foarte mult, de aici din Iasi ,Suceava , Bacau si din tara si celor din Bucuresti .
    In aceasta dimineata s-au reunit toti membrii colaboratori ai C.R.S.F.P.B, pentru a propune si aproba Proiectul de Actiuni pe anul 2011/2012, care pot sa vi-l prezint, rezumand ca si actiuni lunare: manifestari masonice de 1 Decembrie, urmate de cele specifice Sarbatorilor de Iarna. Apoi lansarea de carti masonice, Revista „Cuvant Masonic”. In 28 februarie la Monumentul Candela in fiecare an aducem omagiu fratelui Horea. Seara Culturala Europeana, Conferinta Masonica Intenationala Danubiana, Conferinta Masonica A.M.M.L.A., Conferinta Masonica Internationala din America, Virginia, Calatorie de Studii Masonice in Europa si altele, detaliate in Programul de Actiuni.
    Va invit pe toti cei prezenti, sa participam intens la realizarea unui numar cat mai mare de proiecte, fiecare cu specificul lui pe regiuni geografice, traditii, obiceiuri si sarbatori specifice pe care Domniile Voastre, credeti ca trebuie mult mai mult sa fie cunoscute in tara si peste hotare.
    Trebuie sa facem sa fie simtit si trait sentimentul de iubire de tara, de iubire de pamant, familia sa fie in prim plan, astfel incat raul care inclina astazi balanta, sa poata sa fie redus.  Binele pe care il facem noi sa fie telul tuturor oamenilor, al romanilor, al fratilor nostri de pretutindeni. Va asigur de tot sprijinul, va ofer intreaga disponibilitate pentru a face noi progrese impreuna.

Cu multumiri,
Dr .Viorel Danacu