Shop-Online‎ > ‎

ISTORIA FRANCMASONERIEI de Albert Mackey tradusa de centrul de studiu C.R.S.F Paris-Bucuresti

postat 27 oct. 2014, 17:36 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 18:17 ]

Literatura universala studiaza valorile majore comune ale popoarelor in domeniul artei cuvantului. Obiectul ei il formeaza acele creatii literare care, asa cum nota Tudor Vianu, “reprezentand cu mare forta si claritate timpul si locul lor, au izbutit sa-si prelungeasca insemnatatea dincolo de acestea si, dupa proba repetata a secolelor sau deceniilor, sa se mentina in constiinta de cultura a oamenilor de azi”.

La o examinare succinta a principalelor momente ale marilor literaturi din antichitate se poate aminti aparitia primelor incercari scrise odata cu mileniul al V-lea i. Hr, datorita sumerienilor. Apoi, in sudul Mesopotamiei au continuat aceasta preocupare babilonienii si asirienii (inceputul mileniului al III-lea i. Hr.). Literatura religioasa, scrierile filozofico-morale erau transpuse cu ajutorul scrierii cuneiforme pe tablite de lut.Realitatile istorice, conceptiile si starile de spirit, imnurile dedicate zeului Soar, altor divinitati, precum si Nilului, au fost reprezentativ scrise de egipteni (incepand cu anii 3000 i. Hr.).

 

Comenzi pentru achizitionarea cartii “Istoria francmasoneriei” de Albert Makey pe adresa de e-mail: secretariatmasonic@gmail.com