Shop-Online

“FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST” , autor Viorel DANACU , Iulie 2014

postat 27 oct. 2014, 17:37 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 27 oct. 2014, 18:14 ]

Stimati cititori ,

Avem deosebita placere sa va aducem la cunostiinta aparitia cartii intitulata : ”FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST„ scrisa de domnul Viorel DANACU, Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti si Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .

Cartea cuprinde informatii din istoria francmasoneriei romane de la 1724 pana in 1989 .Este o editie in limbile romana si franceza , are 700 de pagini , cu fotografii color , documente originale din colectia personala a autorului .

Recomandam aceasta carte , care va fi editata in mai multe volume , sa faca parte din prestigioasa dumneavoastra Biblioteca de familie .

Comandati la adresa : secretariatmasonic@gmail.comISTORIA FRANCMASONERIEI de Albert Mackey tradusa de centrul de studiu C.R.S.F Paris-Bucuresti

postat 27 oct. 2014, 17:36 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 18:17 ]

Literatura universala studiaza valorile majore comune ale popoarelor in domeniul artei cuvantului. Obiectul ei il formeaza acele creatii literare care, asa cum nota Tudor Vianu, “reprezentand cu mare forta si claritate timpul si locul lor, au izbutit sa-si prelungeasca insemnatatea dincolo de acestea si, dupa proba repetata a secolelor sau deceniilor, sa se mentina in constiinta de cultura a oamenilor de azi”.

La o examinare succinta a principalelor momente ale marilor literaturi din antichitate se poate aminti aparitia primelor incercari scrise odata cu mileniul al V-lea i. Hr, datorita sumerienilor. Apoi, in sudul Mesopotamiei au continuat aceasta preocupare babilonienii si asirienii (inceputul mileniului al III-lea i. Hr.). Literatura religioasa, scrierile filozofico-morale erau transpuse cu ajutorul scrierii cuneiforme pe tablite de lut.Realitatile istorice, conceptiile si starile de spirit, imnurile dedicate zeului Soar, altor divinitati, precum si Nilului, au fost reprezentativ scrise de egipteni (incepand cu anii 3000 i. Hr.).

 

Comenzi pentru achizitionarea cartii “Istoria francmasoneriei” de Albert Makey pe adresa de e-mail: secretariatmasonic@gmail.com

 

"Indreptarul Ucenicului" autor: Viorel Danacu

postat 27 oct. 2014, 17:34 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 18:15 ]

Indr. ucen. "Indreptarul Ucenicului" autor: Viorel Danacu

Incepand de anul acesta, Masoneria Romana si Universala , prin Ilustrul Frate Viorel Danacu, si toata experienta pe care acesta a acumulat-o de-alungul timpului se bucura de un plus de Lumina.

Lucrarea “Indreptarul Uncenicului” incearca sa raspunda intrebarilor pe care atat Initiatii, cat si profanii si le pot pune cu privire la Ordinul Masonic, la structura sa organizatorica, dar si la istoria acestuia.

Va invit asadar pe toti la un moment de cultura, de Cunoastere, citind aceste doua Lucrari complete, care ne pot deschide ochii, indrumandu-ne catre Lumina!

Marele Secretar alMARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice

 

Comandati la adresa : secretariatmasonic@gmail.com

 

“Despre un alt Mihail Sadoveanu"

postat 27 oct. 2014, 17:32 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 18:16 ]

index

Cartea Masonica “Despre un alt Mihail Sadoveanu. O poveste scrisa si nerostita de nimeni”, reprezinta o adevarata poarta spre Cunoastere"

Va invit asadar pe toti la un moment de cultura, de Cunoastere, citind aceste doua Lucrari complete, care ne pot deschide ochii, indrumandu-ne catre Lumina!

autor: Viorel Danacu si Dragos Hutuleac

(momentan stoc epuizat)

Comenzi pentru achizitionarea cartii “Despre un alt Mihail Sadoveanu. O poveste scrisa si nerostita de nimeni”, reprezinta o adevarata poarta spre Cunoastere" pe adresa de e-mail: secretariatmasonic@gmail.com

 


Revista "Cuvant Masonic"

postat 27 oct. 2014, 17:27 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 18:16 ]

Cuvant Masonic-2

Revista "Cuvant Masonic"Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucuresti editeaza prima revista francmasonica de dupa 1989 destinata opiniei publice, numita Cuvânt Masonic. Revista “Cuvânt Masonic” este aparitie lunara si are ca principal scop prezentarea lucrarii francmasonice, din România, Europa si de pe alte continente.Revista este destinata celor care sunt interesati de traditia Ordinului Francmasonic, pentru a înlatura din opinia româneasca reaua credinta, fabulatiile, speculatiile, care pun în umbra principiile fundamentale pe care se bazeaza aceasta societate.
                                 Comenzi pentru achizitionarea revistei color “Cuvant Masonic” pe adresa de e-mail: secretariatmasonic@gmail.com
Se pot achizitiona si numere anterioare sau varianta revistei in limba franceza.
1-5 of 5