Comunicat

postat 25 ian. 2012, 23:44 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 25 ian. 2012, 23:44 ]

CONVENTUL EXTRAORDINAR AL

MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –

Loja De Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice

                                                                             

Comunica Public Urmatoarele :

 

 

                                                                                         BRASOV 24.01.2012

 

           Vazand realitatile si confruntarile din intreaga societate romaneasca din ultimii ani , atat pentru cei care locuiesc in  orase cat si cei din comunele si satele romanesti , respectiv o degradare generala a intregii societatii , indiferent  de varsta , credinta sau pregatire profesionala , prin indepartarea fata de cultura , educatie , traditii , obiceiuri , datini , cantecul si portul popular romanesc , instrainarea fata de pamant si familie , cerem fratilor din toate lojile masonice din Romania , sa se alature noua , declarand public  rostul  nostru  , ce vrem si ce oferim noi semenilor nostrii .

            MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica si Cercetari Masonice , astazi 24 . 01 . 2012 , reorganizata si cu un nou Mare Consiliu ales , isi asuma public , statutul de Loji de Ritualistica Comparata si Cercetare Masonica , pentru o cunoastere a trecutului istoriei masoneriei romane si universale , care nu inseamna regresie , ci intoarcerea la izvoare , acolo unde se afla Adevarul primordial , continund  lucrare masonica regulara , morala , spirituala , ritualica si traditionala , pe intreg cuprinsul Romaniei , inceputa din 2002 .

 

           Numai cunoscand trecutul istoriei noastre , cunoastem cine au fost inaintasii nostrii , ce au facut fratii in loji si pentru tara , astfel incat pe viitor , impreuna , sa construim ceva pentru generatiile viitoare .

            MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica si Cercetari Masonice , doreste sa elimine orice confuzie sau asociere , cu cei care cred , ca masoneria conduce lumea , sau construieste alte guverne din umbra , deoarece nu isi propune acest lucru , pentru ca nici nu se poate asa ceva , ci pur si simplu , se vrea o societate initiatica complexa si bine consolidata , prin studii si cercetari  masonice proprii , care sa poata contribui la dezvoltarea si civilizarea omenirii , intelepciunea , morala , credinta , pregatirea profesionala , educatia reprezentand principiile fundamentale , universal acceptate , de intreaga masonerie universala .

              Autonomia Lojei este sacra si inviolabila , neadmitand niciodata amestecul altora , in treburile interne ale acesteia , fratele fiind un om liber si de bune moravuri , cinstit , drept , moral , cu credinta in Dumnezeu , alegandu-si singur drumul initiatic , Sfanta Biblie fiind una din cele trei mari lumini ale initiatului , fara a fi o piedica in calea celuilalt frate , astfel ca niciodata un frate , nu poate exclude sau lovi un alt frate , CI INTOTDEAUNA II INTINDE MANA .

               Aceasta este misiunea si obiectivul , Lojilor de Ritualistica Comparata si Cercetare Masonica , din cadrul MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI , pentru toti fratii care vor simti , gandii si traii romaneste , construind o masonerie romaneasca , o masonerie pentru romani si o masonerie pe intelesul romanilor .

 

 

MARE MAESTRU AL

MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetare Masonica

Fr. VIOREL DANACU