International‎ > ‎

"CUVANTUL" UN PRIM PAS SPRE CAUTAREA ADEVARULUI

postat 21 ian. 2012, 02:15 de Loja Athenaeum
Bernard Bertry
Presedinte al Confederatiei Marile Loji Unite ale Europei

   
Este o adevarata placere, ca noi, sa venim in intampinarea nasterii acestei reviste editata de Centrul Regional de Studii Francmasonice - Paris - Bucuresti.

Realizata la initiativa fratilor romani, competenti si de calitate, acest "Cuvant Masonic" este destinat de a descoperii, in fata publicului larg, adevarata infatisare a Masoneriei, traditia sa, scopurile sale, adevarurile sale. 
Prea multi profani inca cred ca francmasoneria este o societate secreta, care uneste oamenii, care se consacra catorva ritualuri diabolice.

Dar una din marile virtuti ale francmasoneriei este absenta dogmelor, respectul fata de toate religiile, fata de toate credintele oamenilor, oricat de putine si sincere ar fi ele. 
Masonii se angajeaza sa respecte gandirea celorlalti, deoarece sunt orientati catre binele comun.

Discutiile politice, religioase, rasiste, sunt excluse din lucrarile lojilor, ce sunt consacrate ameliorarii fiecaruia, intelegerii aproapelui, fraternitatii. 
Rezultatul tuturor lucrurilor bune, de toate originile, de toate tipurile de gandire, masonii au ambitia de a participa la elaborarea unei lumi mai bune, intr-o lume in care fraternitatea nu este un simplu cuvant, ea devine o realitate adevarata .

Masoneria nu este o societate secreta, este una discreta, in care fiecare individ isi descopera originile si descopera bogatiile morale care ne-au fost transmise de inaintasii nostrii. 
Sa nu uitam ca traditia aceea care ne-a permis sa devenim ceea ce suntem.

Prea multi oameni ignora faptul ca trilogia "libertate - egalitate - fraternitate" este nascuta de lojile masonice. 
"Cuvant Masonic" este prima revista de acest gen in Romania. Fratii care au conceput-o sunt oameni ce beneficiaza de toata increderea noastra, pentru ca noi le cunoastem calitatea umana, setea sincera de a afla adevarul.

Noi tinem sa-i felicitam pentru ca aduc lumina marelui public. 
Este timpul de a pune capat literaturii josnice, publicata de falsi frati. 
Singurul lucru important este avantul generos, dorinta profunda de perfectionare, de a-si utiliza cunostintele pentru binele semenilor lor.

Pentru a concluziona, ma adresez celor care sunt asa-zisi atotcunoascatori in discursurile lor: 
"Vorbeste numai daca ai ceva de spus, 
mai frumos decat tacerea"

Inca o data multumesc tuturor fratilor care au avut curajul de a se lansa in aceasta lucrare. 
Noi le dorim tot succesul pe care-l merita.