Alchimie-Arta

Corespondenta unui Alchimist cu C.R.S.F.P.B


Draga domnule dr. Viorel Danacu,

Chiar in poza de pe Internet va aflati in josul coloanelor, nu intre ele. Este ca si cand s-ar fi intamplat "imposibilul": Soarele a iesit din borne, din limitele celor 2 porti solstitiale care sunt solstitiul de vara si solstitiul de iarna, in limbaj esoteric ianua inferni si ianua coeli, poarta oamenilor si poarta zeilor. Soarele fiind simbolul dvs., ar insemna ca poate ati ajuns sa aveti o inteligenta capabila acum sa depaseasca limitele obisnuite ale gandirii umane. Din cate imi dau seama, acest lucru e posibil in spatiul gandirii simbolice care depaseste multe bariere, dar bineinteles nu pe toate...

Percep imaginea de pe site-ul dvs. in felul urmator: intre cele 2 coloanele-porti solstitiale, nu mai exista Soarele. Simbolul dvs. fiind "ars", adica distrus-inlaturat, ati revenit in profan, fotografia dvs. reprezentand nu un simbol, ci un om in carne si oase. Pe de alta parte, intre coloane a ramas litera G, pe care pentru prima data o percep acum astfel: grafic acest G este un cerc deschis, cu o liniuta indreptata spre interiorul, centrul cercului. Litera G inseamna Geometria sau God. D-zeu este simbolic Cercul deschis, adica iesirea, eliberarea din Cercul infernal. Cercul (Soarele) dintre cele 2 linii paralele nemaiexistand, inseamna ca acestea se pot alatura una de alta (cercul bloca spatiul dintre ele). Prin urmare cele 2 porti solstitiale se pot alatura, devenind o singura poarta, o singura linie, adica cifra 1, linia, axa (axis mundi). Poarta solstitiala de intrare a Soarelui in ciclul sau fiind acum lipita de poarta solstitiala de iesire a Soarelui inseamna simbolic Inceputul si Sfarsitul, Viata si Moartea, Alfa si Omega. Punctul in care aceste contrarii se unesc este definit ca Centru. Punctul din centrul Cercului sau Linia sunt acelasi lucru, depinde din ce perspectiva sunt privite (plan sau in spatiu). Simbolul cu 2 linii paralele lipite una de alta (11 lipit) este simbolul-cheie perceput la biserica Sf. Silvestru: hornul dublu (1 horn format din 2 hornuri, 2 tuburi identice lipite, 2 in 1 ) din camera cu lumanari. Acesta este cosul de fum, vatra, caminul (cheminee), casa- casnicia - cuplul primordial si casa lui D-zeu. Este ca o foarte inalta coloana dubla de-a lungul unei scari in spirala. Evident un simbol axial, ascensional. Chiar simbol al Axei Lumii, simbol al Arborelui Vietii (Sf. Silvestru, silva-silvae).          

Cele 2 coloane din poza dvs. fiind 2 linii paralele, reprezinta pentru mine cifra 11, adica adresa imobilului notificat in patrie, adresa Casei. Grafic 2 linii paralele desemneaza un drum, o cale sau o usa. Sunteti un caz interesant: ati intrat si ati iesit dintre cele 2 coloane-porti solstitiale. Exact ca Soarele ati parcurs astfel tot ciclul. In acest mod s-a incheiat in profan un ciclu, o etapa din viata dvs., adica perioada pe care ati trait-o in cadrul MLNR. Dar acest sfarsit al vietii traite acolo, a insemnat totodata un Nou Inceput pentru dvs. in alta loja. Un Nou Inceput la MLNAR. Pentru dvs., vechile coloane ale Templului au cazut. Un drum initiatic a luat sfarsit. Cele 2 coloane din poza dvs. sunt alte coloane, absolut noi, ale noului Templu pe care-l construiti, simbol al unui Nou Inceput in viata dvs.    

 Acel sfarsit dureros, ca o moarte, de a fi "ars intre coloane", a fost urmat de drumul dvs. ascensional reprezentat de alegerea dvs. ca Mare Maestru, sef suprem intr-o noua organizatie. Ardere inseamna distrugere totala. Ati fost expulzat, considerat nevaloros, un "nimic", un zero. Acest "zero" este exact Cercul dvs. inchis (o etapa de viata incheiata). Ar fi interesant de stiut cati ani in total ati fost membru al MLNR. Dintr-un "zero" (in opinia celor care v-au exclus din loja) ati devenit simbol al cifrei 1 (Mare Maestru). Din Enciclopedia lui Horia Nestorescu-Balcesti aflam ca ati fost initiat in loja Phoenix. Asta este o coincidenta absolut fantastica! Chiar de la initiere ati fost un simbol al pasarii Phoenix. Si iata ce vi s-a intamplat: ati fost "ars", ati devenit simbolic "cenusa". Aidoma pasarii Phoenix, ulterior ati reinviat din propria cenusa, ati revenit la viata masonica, devenind si mai puternic sub forma Marelui Maestru. In simbolism pasarea Phoenix isi da foc singura, se arde singura. Spre deosebire de Phoenix, dvs. nu v-ati "ars" singur, ci ati fost "ars" de altii. Dar comparatia totusi se potriveste si asa, deoarece purtarea dvs. acolo a fost "sinucigasa", ducand la excludere. In mod constient, dvs. v-ati "sinucis", v-ati dat foc singur ca Phoenix. Simbolic ati murit si ati inviat. Felicitari !

Acum cativa ani, la etapa mea infernala nr. 9, m-a sustinut simbolul pasarii Phoenix. Am acest simbol intr-o fotografie uluitoare. Poza arzanda a omului infernal nr. 9 s-a lipit intamplator, din neatentie, pe piciorul meu. Rana adanca si dureroasa a luat imaginea pasarii Phoenix, asemanatoare cu poza color dintr-o carte de alchimie. Iata ca acum, la etapa gradelor finale cand se distrug, se inlatura simbolurile, percep inlaturarea acestui suprem simbol.  

Deci acest simbol a fost "ars intre coloane", distrus, inlaturat. Dupa cum v-am scris, am perceput in diverse variante inlaturarea masiva a tuturor simbolurilor care m-au acompaniat ca niste carje ajutatoare pe drumul greu initiatic (marele "distrugator" de simboluri s-a dovedit a fi iubirea mea nr. 11, domnul "Orient"). Acum percep grozavia grozaviilor: insusi simbolul Phoenix a fost distrus, inlaturat, in aceasta perioada a etapei mele nr. 11. Ar trebui sa urmeze "coborarea in profan", sfarsitul drumului initiatic, respectiv lumina unui Nou Inceput in viata mea.

Iata ca in viata dvs. s-a adeverit aceasta teorie. Simbolurile dvs. Soare si pasarea Phoenix au fost "arse", distruse, inlaturate. Imediat s-a declansat un Nou Inceput in viata dvs. Ma bucur ca v-au amuzat putin sfaturile mele. Celor care v-au "ars intre coloane" le puteti replica: "nu ma puteti arde, deoarece eu sunt Soarele, deci eu va ard pe voi". Sau: "m-ati ars, va multumesc. Sunt pasarea Phoenix, din cenusa arderii am reinviat".

Simbolul Orientului este Soarele. Simbolul Aurului (alchimic) este Soarele, cercul cu punctul in mijloc. Soarele fiind acum ars-distrus-inlaturat, inseamna implicit ca si simbolul Aurului este inlaturat. Aur inseama comoara spirituala (mostenirea traditiei primordiale, a perceptiei si gandirii simbolice), dar si profana (bani). Deci percep toate aceste simboluri Orient-Soare-Aur ca fiind inlaturate. 

Atunci n-am stiut, de abia acum recent, studiind site-ul dvs. pe Internet, m-am lamurit in privinta deosebirii dintre MLNR si MNLAR. Am aflat ca acolo a functionat o loja. De abia acum am revelatia urmatoare: am facut un ocol, s-a inchis Cercul, s-a terminat drumul initiatic si s-a deschis drumul gasind adresa. Dar eu am ajuns in locul unde nu mai era nici o loja, nici un Templu. Acum percep acest lucru ca pe o noua distrugere-inlaturare a simbolurilor. Deci pe acel loc unde ajunsesem eu, coloanele Templului erau cazute, Templul distrus, loja disparuta. Loja ca simbol al Templului inlaturata, toate simbolurile distruse-inlaturate. Parca special pentru mine nu mai era nici o loja, pentru a percepe eu acum inlaturarea simbolurilor, la etapa mea nr. 11, corelata simbolic cu gradul final 33. Este un semn bun, indica faptul ca nu mai am nevoie de simboluri, ca drumul initiatic se apropie de sfarsit, implicit cumplita mea suferinta. In ritualul masonic, dupa distrugerea Templului la gradul final 33,  se porneste la reconstructia lui. Deci eu am perceput chiar un Templu distrus. 

membru C.R.S.F.P.B 

Enciclopedia Romania Interbelica
http://romaniainterbelica.memoria.ro/index.html

Un cadru în care vizitatorii nostri pot plasa geografic si cronologic, statistic, demografic si social personajele si evenimentele care intervin în relatari.
Materialul provine din enciclopedia interbelica a regatului României, aparuta în preajma intrarii României în cel de-al doilea razboi mondial, prezentarea se face pe judete si am început tocmai cu acele judete care acum nu mai fac parte din tara. Încetul cu încetul, într-o structura prestabilita de descriere vor aparea si celelalte judete, conform împartirii administrative din acele timpuri.

Brasov, 10 decembrie 2004
Mircea IVANOIU
Lidia BRADLEY-GHEORGHIU


Tur Virtual in Muzeele Lumii


Google a lansat astazi Art Project - o colaborare unică cu unele dintre cele mai apreciate muzee de artă din lume, prin care pasionaţii de artă pot vedea online peste o mie de lucrări în cel mai mic detaliu.  În ultimele 18 luni, Google a lucrat împreună cu 18 muzee, rezultatul fiind disponibil la                                  www.googleartproject.com

Munca a implicat fotografiere la rezoluţie foarte mare a lucrărilor de artă dar şi realizarea de colaje fotografice din peste o mie de fotografii. De asemenea, acest proiect a dezvoltat şi un tur virtual de 360 de grade a diferitelor galerii individuale, folosind tehnologie Street View pentru interioare. 

Tur virtual in Capela Sixtina
Click AICI pentru un Tur Virtual 360° excelent al Capelei Sixtine din Vatican.

                                                 Locuri de vizitat in Roma: Muzeele Vaticanului - Capela SixtinaCopyright © 2002 - 2012 MLNaR | MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice.
All rights reserved.

Distribuirea şi, sau reproducerea totală sau parţială a informaţiilor şi materialelor este strict interzisă fără aprobarea scrisă a
conducerii  MLNaR-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si se pedepseste conform legii.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Tool