“O piatra bruta este miezul unei statui perfecte. Orice statuie perfecta contine o piatra bruta”


Actiuni ale R :.L :. Athenaeum 

 • A eliberat Diplome cu Titlul de Maestru Venerabil de Onoare al R:.L:. Athenaeum Fr:. Nicu FILIP, Mircea Alexandru BIRT, Marcel SHAPIRA (Paris).
 • A emis Diplome cu diverse actiuni în plan international — celor de NASA. 
 • A realizat actiuni caritabile la camine de batrâni si orfelinate de copii din Capitala. 
 • A reprezentat Marea Loja Nationala a României la numeroase actiuni internationale la Roma, Paris, Bruxelles, Athena, Madrid, Lisabona, Barcelona, Germania, Viena, etc. 
 • Constituirea si functionarea R.L. de Ritualistica si Cercetari Masonice realizata de fratii din R.L. Athenaeum au avut un rol eminamente traditional, spiritual si moral având un numar însemnat de frati care au avut preocupari privind cunoasterea, studiul si cercetarea a tot ce înseamna Istoria Francmasoneriei Române si Universale.
 • Ulterior, aceasta R:.L:. de Ritualistica si Cercetari masonice a înfiintat Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti, care pentru R.L. Athenaeum reprezinta locul de acomodare, de cunoastere minimala a masoneriei astfel încât cei interesati de a accede în masonerie sa o poata face în deplinatatea cunostintelor. 


      Proiecte viitoare ale R :.L :. Athenaeum


 
 1. Francmasoneria proclamã - asa cum a proclamat de la originea sa - existenta unui principiu creator, sub numele de Marele Arhitect al Universului.
 2. Ea nu impune nici o limitã liberei cunoasteri a adevãrului si - spre a garanta tuturor aceastã libertate - ea pretinde, de la toti, tolerantã.
 3. Francmasoneria este deschisã oamenilor de toate rasele si credintele.
 4. Ea interzice, în atelierele sale, orice discutie politicã sau religioasã. Este primit în Francmasonerie orice profan - oricare ar fi pãrerile lui politice sau religioase - cerându-i-se numai sã fie un om liber si de bune moravuri.
 5. Francmasoneria are drept tintã lupta împotriva ignorantei, sub toate formele ei. E o scoalã naturalã, al cãrei program se rezumã astfel:
  1. sã te supui legilor tãrii
  2. sã trãiesti cinstit
  3. sã practici justitia
  4. sã iubesti pe aproapele tãu
  5. sã lucrezi fãrã rãgaz pentru realizarea fericirii omenirii si sã urmãresti emanciparea ei progresivã si pasnicã.

Oricine doreste sã apartinã familiei masonice, trebuie sã respecte principiile enuntate.Copyright © 2002 - 2012 MLNaR | MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice.
All rights reserved.
Distribuirea şi, sau reproducerea totală sau parţială a informaţiilor şi materialelor este strict interzisă fără aprobarea scrisă a conducerii  MLNaR-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si se pedepseste conform legii.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Tool