Evenimente‎ > ‎

O loja a Francmasoneriei ar putea lua fiinta la Iasi

postat 27 oct. 2014, 16:33 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 27 oct. 2014, 16:33 ]

Un nou tip de francmasonerie ar putea fi infiintat. Un grup de masoni s-a intalnit la Iasi cu tineri, carora li s-au prezentat istoria francmasoneriei, dar si avantajele de a fi membru al unei loje. Liderul Lojei de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice din Bucuresti a anuntat ca vrea sa atraga adepti si de la Iasi, pentru a forma o comunitate in Capitala Moldovei.

Masonii si-au dat intalnire la Iasi. Liderii Lojei de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice au prezentat iesenilor noul lor proiect, prin care vor sa construiasca un astfel de grup si in orasul nostru.

"A venit vremea unei masonerii si cea de a cincea etapa pe care noi ne-am propus, ca Loja Ritualistica, Comparata si Cercetari Masonice sa deschidem de aici, din Romania, si anume, masoneria spirituala pentru ca traim intr-o societate in care vedem lipsa de constiinta, lipsa de moral, lipsa de iubire de aproape, lipsa de respect. Va intreb: cine naste iubirea de pamant? Iubirea de aproape? Respectul? Constiinta? Moralitatea? Spiritul.' a declarat dr. Viorel Danacu, Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI.

 

dr. Viorel Danacu, Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI

La intalnirea dintre masoni si persoanele neinitiate s-a discutat si despre noutati privind masoneria romaneasca.

"Scopul acestei intalniri este de a discuta, de a vorbi despre actualitatea masoneriei, de a schimba acele mentalitati, acele idei preconcepute, cum ca se bea sange, se taie, nu este nimic adevarat. Nimic nu este secret pana la un anumit punct, multe se pot afla de pe internet, dar pana la un punct, caci pentru mai multe trebuie sa fiti initiat." a declarat Demostene Olariu, Mare Maestru Regional.

Demostene Olariu, Mare Maestru Regional

Astfel de intalniri vor mai fi organizate la Iasi.Sursa: http://www.7est.ro/stiri/agenda/16665-o-loja-a-francmasoneriei-ar-putea-lua-fiinta-la-iasi.html