Evenimente‎ > ‎

Lansare de carte- Rosiorii de Vede

postat 27 feb. 2015, 09:32 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 feb. 2015, 11:55 ]

IMG_0025Rosiorii de Vede ,
Expozitie Masonica si Lansare de Carte Masonica ,
Joi 26 februarie 2015 , Casa de Cultura a Municipiului Rosiorii de Vede, a gazduit lansarea cartii : FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST , autor Domnul Col.(R)Dr.Viorel DANACU , Presedinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti si Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .
Evenimentul a fost organizat sub egida Consiliului Local al Municipiului Rosiorii de Vede, Primaria Municipiului Rosiorii de Vede, Directia pentru Cultura, Educatie, Creatie si Sport, Clubul Pensionarilo , Asociatia Culturala „Milenium 3” si Clubul Femina .


IMG_0001Evenimentul a fost prezentat de catre Doamna Aurelia BARBUT , Director al Casei de Cultura, iar recenzia cartii a fost realizata de Doamna Poescu Sanda, Profesor de Limba Franceza si Domnul Victor Gabriel Osaceanu , istoric , scriitor.
Evenimentul s-a bucurat de o mare participare a unor oameni deosebiti din Rosiorii de Vede, din domenii de activitate diferite, oficialitati din partea administratiei locale, care au fost foarte interesati de acest subiect al masoneriei .
Autorul cartii, Marele Maestru Col.(R)Dr.Viorel Danacu, a vorbit despre carte, despre masonerie in general, raspunzand intrebarilor adresate de invitatii prezenti la eveniment.DSC_0005Cu ocazia acestui eveniment, Marele Maestru Col.(R)Dr.Viorel Danacu, a organizat si o Expozitie masonica cu documente masonice, carti masonice de la 1880 in original , sorturi masonice apartinand mai multor Rituri masonice, din colectia masonica personala, pentru a oferii publicului, o imagine reala a ceea ce a reprezentat francmasoneria romana in decursul istoriei .
Evenimentul a fost bine primit , oamenii cerand Domnului Col.(R)Dr. Viorel Danacu sa revina la Rosiorii de Vede, pentru ca tot ceea ce au auzit, vazut si inteles este extrem de interesant pentru cultura fiecaruia .IMG_0016
Speram ca si de aceasta data in cadrul periplului prin tara pe care autorul il face de cateva luni, cetatenii, oamenii avizatii, tinerii, sa poata intelege ce este masoneria, ce rol are si cum poate sa-si aduca contributia la progresul tarii si al omenirii .

Secretariatul
Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti,