Evenimente‎ > ‎

Festivalul Cultural Medieval Cavalerii Templului Sacru

postat 27 oct. 2014, 17:05 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 5 nov. 2014, 14:37 ]

https://409202ce-a-bbdf5f1d-s-sites.googlegroups.com/a/rlathenaeum.com/r-l-athenaeum/comunicate-de-presa/evenimente/aparitii-in-presa/festivalulculturalmedievalcavaleriitempluluisacru/IMG_0056.JPG?attachauth=ANoY7con5fY-fZt4Q4SLCBl1AWLrEjbFCBgPhJsGcVwxMzrIoD5Rj5SLVFiTFU1G5wvgOl2L2l3ieDJKQWGekqsi_ladzzj-UfGqnCLescmcnkFxZ8FXlK-qLOWGwfyVJsVeoV6qwccd9FgfjkOInBhOSMKdiToWRa5nRik9ME9B39Fa-AWQdLvCyajChUOyRFZqJcdehVvhR-pOzK0ZtHU_97RO6FkqaBSTbwGOjQeW6p6yvEKIPNBw74jcMtvit6suNfAlt3O0MCJ2jV0Bx8b8Aavluab7ccvKMyC6Q0ymp0Es_vf0xXisPZCz_W_0q9Trd4_nkNPH3orUEDjpItO9XvWJbKs_ZepAPLp13RrhUiVhoXynV1Y%3D&attredirects=0

Festivalul Cultural Medieval Cavalerii Templului Sacru , Rucar , Romania

In zilele de Vineri , sambata , duminica si luni , 12-15 iulie 2013 , la Rucar , au avut loc mai multe manifestatii culturale cu ocazia Festivalului Cavalerii Templului Sacru , organizat de Primaria Rucar,  in colaborare cu alte institutii locale si judetene .

 

Aceste evenimente s-au bucurat de prezenta unei delegatii foarte numeroase , peste 50 de francezi veniti  la Rucar , pentru a realiza aceste evenimente , fiind ocazionate si de ziua Frantei din 14 iulie 2013.
Din Franta delegatia a fost condusa de Il. Fr. Michel PICANDET , Grand Prieure ai Cavalerilor de Saint Bernard , al ORDINULUI  SUVERAN MILITAR AL CAVALERILOR TEMPLIERI si alti mari ofiteri , cavaleri ai Ordinului Templier.

Domnul Primar al Comunei Rucar , Ionel Dulama , a fost o gazda extraordinara , ospitaliera , reusind sa arate atat delegatilor din Frnta , cat si localnicilor , dar si invitatilor din Romania , cat de importanta este regiunea Rucar , promovand cultura , traditiile , spiritualitatea , aspectele economice si comerciale dintre cele doua tari , Romania si Franta , transmitand un mesaj de LA MULTI ANI ! , poporului francez , ambasadorului Frantei la Bucuresti , gesturi de o insemnatate diplomatica si socio-politico-economica , care sa contribuie la intarirea relatiilor dintre Romania si Franta .

IMG_0074

Participantii s-au bucurat de spectacole de muzica populara sustinte de ansambluri locale si judetene de dansuri si cantec popular romanesc , incantand fratii nostri de peste hotare , in mod cu totul deosebit .

Consider ca aceasta manifestatie , si-a atins pe deplin scopul , transmitand un semnal extrem de pozitiv , in ceea ce inseamna  continuarea bunelor relatii de prietenie dintre Romania si Franta .Delegatia Marii Loji Nationale A Romaniei –Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si a Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti , conduse de Dr. Viorel Danacu , Mare Maestru in exercitiu , au fost insotii de fratii din Marea Loja A Romanilor de Pretutindeni de Studii si Cercetari Masonice , impreuna cu Il.Fr. Vlad Vasile , Mare Maestru.


IMG_0049IMG_0051