Evenimente‎ > ‎

Evenimentul Masonic de la Alba Iulia si Aparitii in presa:

postat 27 oct. 2014, 16:53 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 5 nov. 2014, 14:23 ]

click pe imagine pt a accesa articolul:
Horea

Click pe link-ul de mai jos pentru interviul cu Marele Maestru Viorel Danacu:
http://monitorulab.ro/masoneria-este-supravegheata-de-serviciile-secrete-romanesti-si-nu-numai/

Joi 28 februarie 2013 , Marele Maestru  al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  , Il. Fr. Viorel Danacu  , a raspuns invitatiei unui prieten mai vechi si frate , Il. Fr. Mircea  Ioan  Chira , fiind prezent la Alba Iulia .

Cu aceasta ocazie Il. Fr. Viorel Danacu  , impreuna cu Il. Fr. Mircea  Ioan  Chira au  reaprins  Lumina la Monumentul Candela ridicat de acestia  in 2004 impreuna cu fratii din Respectabila Loja Horia Closca si Crisan  .
La ceremonia organizata de Prefectura si Primaria orasului Alba Iulia , in acest an , cu ocazia supliciului celor trei eroi martiri Horea Closca si Crisan , au participat si cei doi masoni cunoscuti si recunoscuti de toti participantii , ca fiind  constructorii si initiatorii proiectului Monumentului Candela , pe Dealul Furcilor , acolo unde este ingropata inima lui Horea , erou  , martir si deopotriva frate .

https://409202ce-a-bbdf5f1d-s-sites.googlegroups.com/a/rlathenaeum.com/r-l-athenaeum/comunicate-de-presa/evenimente/aparitii-in-presa/evenimentmasoniclaalbaiulia/DSC03479.JPG?attachauth=ANoY7cp6pt1HXiSImyXeUmlTw-6cKTBqaBF5OVg3d3iV1OXAyOHN27xpc4_ltuc8mAYch0l-x5vAuZL6heL1Cau3_KIJuzvkgrYYM1oXITJsju0x6kpdQ5eT_MOO309ngPnBcoCvwURHzJFwn0n5fV8ioAx_fbEdhbj1KWxJPMxe390yD-vGYgnBbe7hQdY19BYNFT3UgA2uykqoAKs-3fv_pgPnu_mQ1c1FihYxu48tGw6lk3Gt2wHyH6zwj2wtu9ft217S-4bK-mDQ25-G1QjwtLmKd4RiF3uRjNPMxDMcWCO59l_42hqH5D0FaVTwrhZ2kEPyi5xx&attredirects=0A  avut loc  o slujba de pomenire de catre un sobor de preoti , urmata de depunerea de coroane de flori din partea Administratiei locale a orasului Alba Iulia , partide politice , scolii , licee , armata , ONG  Asociatii ale veterani de razboi si nu in ultimul rand din partea MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , reprezentata de Marele Maestru  Il. Fr. Viorel Danacu  , insotit de Il. Fr. Mircea  Ioan  Chira .
Relatam din declaratia Il. Fr. Viorel Danacu  :
“ Cu ani multi in urma , mai exact in 2004 , am facut un Monument Candela  impreuna cu fratii din Respectabila Loja Horia Closca si Crisan , ajutat de fr. Mircea Ioan Chira , Pro Mare Maestru  pe atunci si Mare Maestru de Onoare ulterior , pe regiunea Transilvania , instalat si initiat de mine , unde impreuna cu copilul lui David de numai cativa ani  ,  i-am dat din mana mea flacara , iar el cu mainile lui  , apoi , a aprins flacara Monumentului Candela . Au fost tulnicaresele din Nord , elevii , preoti , copii calare pe cai frumos impodobiti , care sa dea de veste lumii intregi ca nu trebuie sa-i uitam niciodata pe cei trei martiri Horia Closca si Crisan , care au fost trasi pe roata , jertifindu-si viata pentru libertatea si independenta Romaniei .

https://409202ce-a-bbdf5f1d-s-sites.googlegroups.com/a/rlathenaeum.com/r-l-athenaeum/comunicate-de-presa/evenimente/aparitii-in-presa/evenimentmasoniclaalbaiulia/DSC03423.JPG?attachauth=ANoY7cqFVRlVbyr_SMyIDf3BIRT2vbyzwDWQf265a3YD0B_KiPdM6tlq70QIoQi8rC3nmDueXe67cGJ5ybxpM5Lu5sJlT8rcklEn8sBZr1pR30yqVWPNQYDnDrDEuLojl2Ns6V6FC6Zl8KgUhjNG6f5ZrV5clQwvH8VwG1VbE0GtnZV5T1QWDLEHfWpQxiUmA6WChR7Bq_JH8CGtXoo0AuDomME_1ocVk9Um6gp0kAsnwSpfAXUCyeQ5qjBqtv3JKQ2XRg_HmrppsZctNSstszOG_L6_vNoklfaiLc0xdD6qBFcGD2fQF9ec6e7m1jyf3mtIINLJbESY&attredirects=0Atunci eram putini , pot spune ca eram doar noi fratii din toate lojile masonice consacrate si instalate de mine , de pe intreg cuprinsul tarii , Loji de Ritualistica Comparata si Cercetari masonice , care in primii ani depuneam coroane de flori la Monumentul Candela de la Alba Iulia , pe care il ridicasem pe locul unde este ingropata inima lui Horea , iar localnicii erau putini si marea majoritate se uitau oarecare mirati la noi , dar si bucurosi in acelasi timp , ca in sfarsit au aparut niste oameni patrioti care isi cinstesc inaintasii , aducand un omagiu si o vie recunostinta celor mai bravi dintre cei mai bravi romani , Horea Closca si Crisan .
In ultimii ani au inceput usor , usor sa ni se alature si alte organizatii si chiar conducerile administratiei locale , ai scolilor , liceelor , preotii totdeauna fiind prezenti , carora la toti le multumesc , astfel ca azi am vazut cu ochii mei ceea ce mi-am dorit de la inceput , multi romani de pretudindeni veniti sa depuna o floare  o coroana de flori , la ceea ce noi si inaintasii nostrii au samanat , pentru ca langa Monumentul Candela , este ridicat cu multi zeci de ani in urma , un Monument din piatra ridicat de copii , in memoria lui Horea Closca si Crisan .
https://409202ce-a-bbdf5f1d-s-sites.googlegroups.com/a/rlathenaeum.com/r-l-athenaeum/comunicate-de-presa/evenimente/aparitii-in-presa/evenimentmasoniclaalbaiulia/DSC03499.JPG?attachauth=ANoY7creHie_Fn959pr0ro35SZj6FZ2W1sW11iyO1VIPiUyUucgSW48GgNxkyQ0LAoxZnOKRA06cYyf54q_iZb192k4b_vrEfZCeS5kx5ZEFr0YLuEevDCppeVGA9Ppr14KZe4OdC1qjWNCHeEcKx1iKYl1sXbML_5us0aJJkecdHT5d0u3bZAh06hVbExkUOCaYJKiq_qWA1-W4SpSybUvSXD6vuiDkO-8TjQ-xKoW5mhiGPa0aavf_9BQpP2XJw5EOL1sVhXqiHCjht5uCr0b1XdqAFTYApvuuOdwz2Oqv9GjVyhQmAiiF982MV1231BvGRiHuvP0I&attredirects=0Asa ca sunt foarte fericit sa vedem cum masoneria poate oferi un suport de Lumina , de pretuire si recunostiinta celor care au luptat pentru libertatea si independenta Romaniei .
Asa trebuie sa lucreze , sa construiasca masoneria , prin fapte si impreuna cu totii oamenii de bine , facand front comun raului care se abate din ce in ce mai mult asupra natiunii noastre Romania .
Doresc sa le transmit celor care ne mai critica , ca flacara nu arde tot timpul si asa mai departe , ca am propus , am facut si scris oficialilor , ca sa fie trasa o teava cu gaz metan de la conducta care trece la doar 5 metri de Monumentul Candela si sa arda o flacara permanent ca la Monumentul Eroului necunoscut din Bucuresti , iar in jurul Monumentului Candela sa fie montate proiectoare de lumina undeva jos la baza lui , pentru a fi luminat si pe timp de noapte , dar probabil ca se va face in timpul care va veni .
Eu le multumesc fratilor si alba-iulienilor , pentru faptul ca mentin traditia si ne invita in fiecare an ca si de 1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei , sa comemoram si sa aducem un omagiu viu tuturor celor care au facut ceva pentru tara noastra pentru a-si ocupa locul legitim in lume “ .
Speram ca si anul care vine vom fi impreuna pe Dealul Furcilor , totii oamenii de bine , care gandesc , traiesc si au suflet romanesc .
Asa sa ne dea Bunul si de oameni iubitor , Domnul Dumnezeul nostru .
Colegiul de redactie ,

Semneaza fr. Andrei Iordanescu , prezent la Alba Iulia cu Marele Maestru Il. Fr. Viorel Danacu , ocazie cand l-am cunoscut si pe Fr. Mircea Ioan  Chira.