Evenimente‎ > ‎

DESCHIDEREA ANULUI MASONIC 2016-2017

postat 28 sept. 2016, 11:39 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 1 oct. 2016, 13:38 ]

Sâmbătă 17 septembrie 2016, la Templul Masonic din București, a avut loc Ceremonia solemnă de deschidere a anului masonic 2016-2017, la care au participat frații din MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, membrii din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București și alți invitați.

Au avut loc dezbateri privind Programul de acțiuni pe tot parcursul noului an masonic 2016-2017, respectiv activitățile pur masonice, inițiatice, de studiu și cercetare a masoneriei atât din punct de vedere istoric, dar și din punct de vedere al noilor evoluții din prezent și viitor.

Deasemenea s-a stabilit calendarul evenimentelor masonice lunare, atât din țara cât și din străinatate, precum și evenimentele internaționale masonice pe care le vom organiza în 2017, astfel:

1)      Sărbătorirea Echinocțiului de toamnă 22 septembrie 2016;

2)      Aprinderea luminilor și consacrarea unui nou templu masonic în țară, în octombrie 2016;

3)      Aniversarea a 11 ani de editare a Revistei CUVÂNT MASONIC, în Octombrie 2016;

4)      Conferințe, Expoziții Masonice și Lansări de Carte, pe toată perioada anului masonic 2016-2017, în diferite localități din țară;

5)      1 Decembrie, Ziua Națională a României, participare ca în fiecare an la ALBA IULIA;

6)      Sărbatoarea Pomului de Crăciun, în 10 decembrie 2016 și în 21 decembrie Sărbătoarea Solstițiului de iarnă;

7)      Comemorarea Eroilor Horia, Cloșca și Crișan, la 28 februarie 2017, la ALBA IULIA;

8)      Sărbătoarea Echinocțiului de primăvară, în martie 2017;

9)      Aniversarea a 15 ani de la Consacrarea MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice, în 13-14 APRILIE 2017;

10)  Călatoria de Studii și Cercetări masonice, în Polonia, la Arhivele Masonice, în mai 2017;

11)  Editarea revistelor CUVÂNT MASONIC, pentru anul 2017;

12)  Sărbătoarea Solstițiului de vară , în 21 iunie 2017;

13)  Participarea la Londra, Marea Lojă Unită a Angliei(U.G.L.E.), la Reuniunea Anuală a A.M.M.L.A., iulie 2017;

14)  Consacrarea Lojilor în  Orientele programate de pe întreg cuprinsul țării;

15)  Pregătirile Conferinței Internaționale Masonice Danubiene, oct. 2017;

Marele Maestru Il:.Fr:. Viorel DĂNACU, a anunțat că : ,,...anul masonic 2016-2017, este foarte important pentru întreaga masonerie mondială, incluzand mare parte a anului 2017, când Marea Lojă Unită a Angliei, împlinește 300 de ani de la rescrierea Constituțiilor masonice de catre preotul protestant ANDERSON.

Sper să fie analizate și acceptate noi amendamente constituționale propuse de Marile Loji Masonice din lume, astfel încat să poată fi constituită o masonerie unită , având deviza masonică universală : PAX MASONICA, pentru că noi nu cunoastem două masonerii, viața inițiatică fiind una și aceiași...”.

MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice și Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris București, rămân solidare cu toți cei care luptă împotriva corupției, așa cum a declarat-o înca din 13-14 aprilie 2002, la Conventul Extraordinar de la Brașov, demascând corupția chiar din masoneria de dupa 1989.

MAREA LOJĂ NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice și Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris București, continuă să regenereze masoneria româna, construind o masonerie românească, o masonerie pentru români și o masonerie pe întelesul românilor, o masonerie ritualică, tradițională, spirituală și morală, cercetând și studiind complex și interdisciplinar masoneria în întregul ei.

Marele Maestru al MARII LOJI NAȚIONALE A ROMÂNIEI-Loja de Ritualistică Comparată și Cercetări Masonice și Președinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris București, Il:.Fr:. Viorel DĂNACU, transmite cu ocazia începerii noului an masonic 2016-2017: ,,... că toți cei care cred în Dumnezeu, Marele Arhitect al Universului, să continuie munca inițiatică care nu este deloc ușoară, să respecte condiția umană, valorile, astfel încat cunoașterea, cercetarea și munca să fie fapte pentru toți.

Noi, credincioși într-o aceași ființa națională, întelegem că niciunuia să nu îi fie frică, să cunoască  Lumina care naște din adevăr și să o marturisească.

Prin încredere, dragoste fraternă, tolerantă și întelegere să construim împreuna o lume mai bună și mai pașnică , într-un Templu Ideal al Umanității , închinat lui Dumnezeu, Marele Arhitect al Universului...”.

Fie ca Ințelepciunea, frumusețea și lumina să ne călăuzească pașii întodeauna.

Marele Secretariat,