Evenimente‎ > ‎

A murit Venerabilul Maestru Lolescu din Hobita Brancusilor

postat 25 dec. 2014, 10:25 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 25 dec. 2014, 10:35 ]

Exact la 12 zile de la decesul mamei mele in 12 dec. 2014 , ieri 24 dec. 2014 a trecut in nefiinta fr:.Lolescu Tanasie din Hobita , el , din spital de la Motru , spunandu-mi condoleante pentru mama mea .
Asa incepe o poveste trista si dureroasa cum nu am crezut vreodata , acum la sfarsit de an 2014 .
Nimic nu poate fi comparat cu pierderea mamei , totul se schimba , incepe o alta viata , o viata fara nici o clipa din viata anterioara , absolut totul se schimba , ……..
Lolescu Tanasie , a fost un om care s-a nascut in Hobita lui Constantin Brancusi spun asta pentru cei care nu stiu , pe mai mult de jumatate din crucile cimintirului satului sunt scrise numele Brancusilor , a crescut , a fost chinuit , a fost ani multi , vreo 7 , in Bucuresti , sluga la stapan cum imi spunea de curand , acum cateva zile prin toamna la mine acasa, povestea familiei , sotiei si cei doi copii , cum a petrecut aceasta perioada , cu munca , umilinta , cea mai grava care spunea ca nu o poate uita niciodata , erea ca atunci cand greseau , ca erau 200 de slugi , stapana ii batea cu cureaua si apoi le intindea mana sa o sarute si ei trebuiau sa pupe mana si sa-si ceara scuze .
A fost casatorit , a avut copii , a construit din temelie Orasul Motru ca Primar al acestuia , 21 de ani .
Todeauna a construit , o singura data comunistii l-au pus sa demoleze Coloana Infinitului care atunci cand era copil mic , tatal lui ii spunea cand mergeau la targ , care se tinea pe campia din jurul Coloanei de azi : Tanasie baga de seama daca ne imprastiem prin targ , la ora 12 ne vedem la teava aia , de care de cele mai multe ori erau legati cate un bou si alte animale pentru vanzare , insa mai tarziu in loc sa demoleze coloana asa cum partidul ii cerea , el a legat lanturile invers intre tractor si coloana si in loc sa doboare coloana s-a ridicat tractorul in sus pe teava , binenteles ca teava era bine ancorata , nici nu se putea clinti. Am zis si eu teava , ca asa se spunea despre ea atunci , chiar si cu alte cuvinte de batjocura , pentru ca iata au trebuit sa treaca generatii si aprecierea tevii sa fie la valoarea ei adevarata pe care o cunoastem cu totii azi .
Multe vom mai vorbi apoi de fr :. Lolescu Tanasie , pentru ca este omul pe care eu l-am instalat , consacrat si investit , Venerabilul primei Loji masonice taranesti din Romania , am eliberat Patenta si toate edictele masonice , ceremonie la care a participat si Nicu Filip , primul Mare Maestru dupa 1989 . L-am iubit si stimat fiind pentru mine un reper moral , spiritual , un profil al unui mason real .
A fost membru al Marelui Consiliu al Marii Loji Nationale a Romaniei pana in 2010 , i-am acordat nenumarate Diplome si Distinctii masonice , ultima fiind de Mare Maestru ad Vitam . A fost membru al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti , unde a avut o activitate de cercetare masonica , cu referate deosebite publicate in ravista editata de Centru Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti : Cuvant Masonic , Trairi Masonice , La Curte , apariti la presa si televiziune vorbind despre masoneria taraneasca , uimind o lume intreaga , pentru ca ceea ce au facut ei la Hobita , nu mai reusesc azi niciunii din vreun oras din Romania si din lume , aici , azi am trait sa vad niste oameni simpli , patrioti , cu credinta , curati la suflet si care s-au inchegat perfect intr-o familie masonica distinsa .
Din toamna lui 2013 a trecut cu Loja Hobita , de la Marea Loja Nationala a Romaniei , la Marea Loja Nationala a Romaniei-loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , conduse ambele de mine , prima in perioada 2002-2010 si cea de-a doua din 2012 si in prezent , plecare produsa de ignoranta si intrigile care s-au facut de fratii din Marea Loja Nationala a Romaniei , la adresa lui , facandu-l ramolit , depasit etc. si ca trebuie schimbat , el simbolul , asta e , atat s-a inteles din biata masonerie , terfelita inainte de comunisti si apoi astazi de insasi francmasoni , ei intre ei.
Ceremonia de inmormantare va avea loc Sambata 27 dec. 2014 , in satul Hobita , Judetul Gorj , unde impreuna cu fratii , prietenii si rudele il vom petrece pe ultimul drum .
Acum la acest ceas sa ne rugam cu totii sa-i fie tarana usoara , Dumnezeu sa-l Odihneasca in pace si sa-l ierte de toate pacatele .
Dumnezeu sa-l odihneasca ,
Amin !


Viorel Danacu
Mare Maestru
MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,
Presedinte
Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti ,