Francmasoneria de Rit Scotian Antic si Acceptat

LIBERTATE – EGHALITATE - FRATERNITATE

 

Propunere a

Programului de Dezvoltare al

MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice

pe anul Masonic 2012-2013

 

                                                                         Targu Jiu, 19 Septembrie 2012


         MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice constituie dovada maturitatii de gandire si actiune Masonica, prin adâncirea izvoarelor şi convergenţa lor într-o entitate doctrinară constituţional filozofic masonică.
         Lojile de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice readuc in actualitate, prin munca, studiu si cercetare, activitati de creatie si inovatie ale Fratilor, care sa ofere noi noi constructii, cu arhitecturi diferite, dar specifice spatiului nostru carpato-danubiano-pontic, traditiile, obiceiurile, portul, arta intr-un cuvant, sa umple inimile de frumos si dragoste fata de cei care ne stiu, ne vad si ne vor.

         Mai inainte de a propune activitatile masonice care vor fi derulate in cadrul Programului de Dezvoltare al Obedientei noastre in anul masonic 2012-2013, trebuie sa fixam inca odata cateva directii de actiune, Strategia noastre de Lucru, si anume:

         1. MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice a deschis un nou drum initiatic in totalitatea lui, SPIRITUAL, rezultatul fiind

   O Masonerie Spirituala

   O Elita Spirituala

   O Romanie Spirituala

         2. MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice face prin cercetare si studiu o Masonerie romaneasca, o Masonerie pentru romani si o Masonerie pe intelesul romanilor, astfel incat Suveranul Sanctuar pentru Romania sa fie de Rit Antic si Primitiv.

         3. MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice practica o lucrare traditionala, morala, ritualica, regulara si spirituala, alegand calea caii de mijloc prin educatie, instructie si simbolistica.

         4. MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice continua Programul Masonic Satesc lansat in 2002 la Tismana, cand am consacrat penteu prima data dupa 1989, o loja sateasca la Hobita, care implineste 10 ani de la infiintare.

Satul romanesc este pentru noi locul unde se pot naste loji masonic, care sa aibe un rol de echilibru si mentinere al societatii romanesti.

         5. Cooperarea si intrajutorarea cu toate Ordinele initiatice din tara si de peste hotare continua, Francmasoneria este universala, unica, un initiat niciodata ne excluzand un alt initiat, Recunoasterea si buna intelegere intre initiati este un pas spre cresterea spirituala pe verticala, o treapta superioara care iti permite sa te apropii de Lumina care naste Adevar.

Propunerile de Activitati sunt urmatoarele:

         - Lansari de Carte

         - Pom de Craciun

         - Conferinte Publice

         - Expozitii Masonice

         - Vizite si excursii masonice in tara si in afara

         - Seara Culturala Europeana

         - Ziua Masoneriei Romane 8 Septembrie

         - Revista Cuvant Masonic

         - Masoneria Danubiana

 

Viorel Danacu 33

Mare Maestru

Al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice