Salonul International de Arta si Cultura Masonica

Sambata si Duminica, 15 respectiv 16 Septembrie a.c., a avut loc la Muzeul National de Istorie “Salonul International de Arta si Cultura Masonica, organizat de Marele Ordin Feminin Roman, ocazie cu care salutam initiativa Surorilor, asigurandu-le in continuare de toata sustinerea noastra pe viitor.

Deschiderea evenimentului a fost marcata de o expozitie de obiecte, vestimentatie, decoruri masonice, precum si de o expozitie de carti cu vanzare.

Marele Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice, Ilustrul Frate Viorel Danacu a sustinut cu aceasta ocazie conferinta cu tema “Tradidia populara si constructia Lojilor satesti”, din cadrul Programului National Masonic Satesc, lansat de acesta cu ani in urma, si care poate fi gasit integral facand click AICI!

De asemenea la eveniment au participat personalitati masonice atat din tara, cat si din strainatate, dintre care Prea Iubita Sora si organizatoare a evenimentului Graziela Barla – Mare Maestra a Marelui Ordin Feminin Roman, Ilustrii Frati Corrado de Cecco – Gran Loggis d’Italia, Horia Nestoresc Balcesti – Director al Centrul International de Studii Francmasonice, Mircea Deaca – Fost Mare Maestru al Marelui Orient al Romaniei, Caius Traian Dragomir – Mare Maestru de Onoare al Marii Loji Nationale Romane 1880 si multi altii.

Pe tot parcursul evenimentului expozitia cu vanzare de carti si obiecte de inspiratie masonica a ramas deschisa, fiind un prilej atat pentru Initiati, cat si pentru cei neinitiati, de a lua contact cu lumea si cu Istoria Masonica Romana si cea Universala.

 

Mihnea-Octavian Manolache

Mare Secretar al

MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice