Noutati‎ > ‎

Reuniunea Masonica Romana 2012

postat 2 mai 2012, 23:21 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 2 mai 2012, 23:22 ]

Sibiu , 27-29 aprilie 2012 ,

 

          Vineri , Sambata , Duminica , 27 , 28 , 29 aprilie 2012 , la Sibiu Marele Orient al Romaniei a organizat : Reuniunea Masonica Romana 2012 .

Marele Maestru Caius Traian-Dragomir , a invitat si alte Mari Loji din Romania , dintre care cele prezente au fost : Marele Orient al Romaniei Marele Maestru Caius Traian-Dragomir si Marele Maestru din trecut Mircea Deaca ; Marele Ordin Feminin Roman ,  Mare Maestra Graziela Barla ; Marele Ordin Mixt International Dreptul Uman , Presedintele Consiliului de Jurisdictie Roman , Mircea Carausan si Marea Loja Nationala A Romaniei – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Mare Maestru Viorel Danacu  , toti acestia fiind insotiti de delegati de pe intreg cuprinsul tarii  si Venerabilii de Loji  , din Marile Loji prezente .

A avut loc aprinderea focurilor R. L. Argus , Orientul Deva si tinuta comuna a Lojelor Inteleptii din Heliopolis si Pheonix .

Au avut loc seminarii pe cele trei grade masonice de ucenic , companion si maestru in Sali diferite , pe parcursul tuturor zilelor unde s-au dezbatut atat aspecte legate de viata masonica din Romania , cat si de ritual , de cunoastere a celor 4 Mari Loji prezente prin Marii Maestri , care au tinut o Conferinta Masonica Publica in ultima zi , la care au participat profani si invitati din toate Marile Loji care au reprezentare in orasul Sibiu .

Sambata seara fratii si surorile au participat la o piesa de teatru de exceptie .

Consideram ca in acest mod s-a conturat un pol masonic extrem de bine organizat si cu bune intentii , pentru a-si aduce o contributie insemnata la dezvoltarea Romaniei , care poate deveni un partener credibil de dialog , cu conducerea statului si celelalte institutii fundamentale din Romania .