Convent MOAR

postat cu un minut în urmă de Loja Athenaeum
Convent MOAR


Sambata 20 octombrie 2012 , la Bucuresti , Hotel Caro , s-au reunit toate lojile Marelui Orient al Romaniei de pe intreg cuprinsul tarii , in cel de-al VIII lea Convent , ocazie cand au ales , investit si instalat noul Mare Maestru , Il.Fr. Gabriel Stanciu , precum si o noua echipa a Consiliului de Ordin al Marelui Orient al Romaniei .
 La Ceremonia de inchidere a Conventului a fost invitat ca de fiecare data , Il. Fr. Viorel Danacu ,Suveran Mare Comandor , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , insotit de Marele Trezorier al Obedientei , IL . Fr. Andrei Iordanescu , impreuna cu Marii Maestri de la : Marele Ordin Feminin Roman , Marea Loja Nationala Romana 1880 , Fostul Suveran Mare Comandor Horia Nestorescu Balcesti , Marele Orient De Cedres , Marele Orient al Ungariei , Marele Orient al Austriei , Marel Orient al Frantei , si alte Obediente prietene .
Au avut loc mesaje de felicitare pentru noul Mare Maestru al Marelui Orient al Romaniei ,  Il Fr. Gabriel Stanciu si a noii echipe a Consiliului de Ordin , de sustinere , cooperare si activitati comune , in slujba umanitatii si a Romaniei , au avut loc schmburi de simboluri interobedientiale , apoi a urmat o Agapa Fraterna , pentru a tuasta si cinsti evenimentele masonice ale zilei .
 
Il. Fr. Viorel Danacu ,Suveran Mare Comandor , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a transmis in mesajul sau , invitatia tuturor francmasonilor romani , la toleranta , unitate , respect fata de inaintasi , cunoasterea istoriei prin studiul si cercetarea istoriei masoneriei romane , afirmand ca are recuperate arhive masonice din toata lumea inclusiv din Romania , aducand multumiri , regimului totalitarist care nu le-a distrus , ci dincontra le-a pastrat in conditii grele si in stare perfecta , ca trebuie promovata o masonerie romaneasca , o masonerie pentru romani si o masonerie pe intelesul romanilor , fiind necesara constructia unei masonerii spirituale , a unei elite spirituale , a unei Romanii spirituale si chiar a unei Europe Spirituale .
A Asigurat toate Obedientele prezente din tara si de peste hotare de cooperare si actiuni masonice comune in folosul Romaniaie si al Europei , mentionand ca prezenta Ungariei , Austriei si Germaniei prin Masoneriile lor la aceasi masa , este extrem de necesara si utila , pentru viitorul Ordinului nostru si al tarilor noastre .
Mihnea-Octavian Manolache 
Mare Secretar 

Semnarea a doua Tratate de Recunoastere si Amicitie Masonice

postat 17.10.2012, 06:35 de Loja Athenaeum   [ actualizat la cu 13 ore în urmă ]
Semnarea a doua Tratate de Recunoastere si Amicitie Masonice

Click pe imagine pentru a vizualiza:

Duminica, 14 Octombrie 2012, a avut loc la Bucursti o Tinuta Masonica Solemna, ocazie cand Suveranul Mare Comandor Mare Maestru, Ill:.Fr:. Viorel Danacu, reprezentand MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI -  Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice a semnat doua Tratate de Amicitie si Recunoastere, unul cu Marea Loja a Italiei, condusa de SMCMM Ill:.Fr:. Luigi Pruneti, si unul cu Marea Loja Nationala Romana 1880, condusa de Prea Respectabilul Frate SMCMM Constantin Bartolomeu Savoiu.

S-au pus de asemenea bazele unei Uniuni Mondiale a Marilor Loji Traditionale, unde sunt deja inscrise paisprezece tari, intre care si Romania, cu MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Marea Loja Nationala Romana 1880. La eveniment au participat delegati ai mai multor Mari Loji din strainatate, Ilustrii Frati si Surori, cu totii considerand ca este necesara o Unitate in Diversitate si ca Ordinul Masonic Traditional este liantul care ne uneste.Tratatul de Amicitie si Recunoastere semnat intre MAREA LOJA NATIO NALA A ROMANIEI -  Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Marea Loja a Italiei.

 
Tratatul de Amicitie si Recunoastere semnat intre MAREA LOJA NATIONAL A A ROMANIEI -  Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Marea Loja Nationala Romana 1880.
Mihnea-Octavian Manolache
Mare Secretar