Noutati‎ > ‎Evenimente‎ > ‎

Cuvantare

postat 25 ian. 2012, 23:47 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 25 ian. 2012, 23:47 ]

Cuvantul  Fr:. VLAD VASILE

La Conventul

 MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-

Loja De Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice

Brasov , 24 ianuarie 2012

 

 

                  Dragi frati ,

 

 

           Multumesc fratilor mei de la Orientul Brasov , R.L. Tara Barsei , Fratilor din R.L. Prejmer , Fratilor din R. L. din Predeal precum si tuturor fratilor din Bucuresti R.L. Athenaeum  si R.L. Pheonix , a celor de la Constanta , R.L.Steaua Dobrogei  si fratilor din Arad , Focsani , Targul Mures , pentru suportul fratern si loialitatea fata de mine , de Marele Maestru Fr. VIorel Danacu , o sadevarata solidaritate fraterna , care cu adevarat anima intreg Ordinul nostru masonic .

             Astazi  suntem impreuna , pentru a marca mai multe momente din viata Masoneriei Romanesti , aici la Brasov , asemenea unei roti marii care este Romania , cum ne zicea Il. Fr. Nicu Filip , cu multi ani in urma , aici unde in 13-14 aprilie 2002 a avut loc Conventul Extraordinar la care Il . Fr. Nicu Filip i-a transferat toate prerogativele masonice si i-a inmanat flacara masonica Il. Fr . Viorel Danacu , Intru Gloria Marelui Arhitect Al Universului , care apoi , timp de 8 ani de zile  ne-a  fost Mare Maestru , invatand multa masonerie de la dansul si fiind permanent in mijlocul fratilor , ajutandu-ne pe toti.

            Asa cum stiti cu totii , a urmat o perioada in ultimii doi ani , foarte rea  , practic de distrugere a tot ceea ce  s-a facut in cei 8 ani de zile , dar nu doresc sa supun astazi si acum  dezbaterilor cele intamplate , pentru ca doresc ca adevarul sa i-l descoperiti singuri pe parcurs , fara a va influenta cineva .

            Ne bucuram nespus de mult , ca astazi reorganizam Marea Loja si realegem un nou Mare Consiliu , care prin bunavointa si priceperea Il . Fr. Mare Maestru Viorel Danacu , impreuna , vom continua lucrarea masonica inceputa din 2002 si vom construi noii loji si noii punti de legatura intre oameni .

            In data de 19 ianuarie 2012 , Venerabilii Maestri din peste 9 Loji  si alte cateva triunghiuri , ne-am reunit la Bucuresti  , ocazie cand am convenit in comun acord , ca Il. Fr. Viorel Danacu sa conduca din nou MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , infintata in 2002  la Brasov .

            Marturii stau Procesul Verbal al reuniunii si Strategia Masonica de lucru prezentata de Il . FR. Viorel Danacu , asupra  carora noi , ne-am dat acordul  semnand fiecare cu numele si prenumele  , aceste doua documente masonice istorice , in baza carora a fost convocat   astazi , in regim de urgenta , acest Convent Extraordinar , la Orientul Brasov .

             Eu va multumesc tuturor fratilor veniti din toate colturile tarii , ca ati venit astazi la acest Convent Extraordinar  care inseamna un moment istoric de mare insemnatate pentru intreaga masonerie romana .

             Doresc inca odata  sa va spun Bun Venit si sa va simtiti foarte bine la Brasov , mult success lucrarilor Conventului  , iar acum rog pe Marele Maestru Il. Fr. Viorel Danacu sa conduca Conventul.

             Mai inainte , va rog fratii mei , sa va uniti cu mine prin semn penal , baterie si aclamatie scotiana , in onoarea Marelui Maestru reales Il . Fr. Viorel Danacu ,

            Fratilor fiti gata :

            Semnul la ordin ,

            Prin semn penal ,

            Baterie si Aclamatie scotiana ,

            Uzee , Uzee , Uzee ,

            Libertate , Egalitate , Fraternitate ,

            Mare Maestre , va ofer ciocanul puterii si tripla mea arcolada fraterna in numele tuturor fratilor .

            Am zis .