Noutati‎ > ‎Evenimente‎ > ‎Fără titlu‎ > ‎

Reuniunea Consiliului Coordonator A.M.M.L.A. de la Rosenau –Viena , 4-7 iulie 2013

postat 15 iul. 2013, 12:06 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 15 iul. 2013, 12:09 ]Asociatia Muzeelor  Masonice  , Librariilor , Arhivelor  ( A.M.M.L.A.)

Reuniunea Consiliului Coordonator A.M.M.L.A. de la Rosenau –Viena , 4-7 iulie 2013
Congresul A.M.M.L.A( Asociatia Muzeelor , Bibliotecilor , Arhivelor si Librariilor Masonice cu sediul la Bruxelles ) , a avut loc la inceputul lunii Iulie 2013 la Schloss Rosenau-Viena , in Austria . Cu ocazia acestui eveniment international , a avut loc si o expozitie masonica la care a participat si Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti . Delegatia oficiala a fost formata din Presedintele Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti , dr. Viorel Danacu , alaturi de membrii si colaboratorii Centrului care au facut unele propuneri de proiecte privind studiul si cercetarile masonice din Romania , ale fratilor din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti si ale MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .

DSC04654

Deasemenea a fost prezentat si noul numar al revistei "CUVANT MASONIC" in limba romana si franceza , care a fost difuzat gratuit tuturor participantilor la reuniunea Consiliului Coordonator A.M.M.L.A .
Am oferit ca donatie :
Un sort masonic catre Marea Loja a Frantei ,cu simbolurile : rodul pamantului , coloana infinitului de Constantin Brancusi si fantana cu apa de la Curtea de Arges , unde s-a aruncat Mesterul Manole si s-a format un izvor nesecat de apa ,
Un alt sort masonic oferit Muzeului de la Rosenau , Austria . Ambele sorturi sunt pictate pe piele de miel , in cadrul atelierului de creatie masonica a MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .
Deasemenea am solicitat lista cu laboratoarele de expertiza masonica si cu expertii autorizati in masonerie , din Europa si de pe alte continente , pantru a realiza parteneriate de colaborare , pentru diverse proiecte privind identificarea simbolurilor , mesajelor initiatice , de pe diferite vestigii arheologice descoperite pe teritoriul Romaniei .Consideram ca apartenenta Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti la A.M.M.L.A , la care este membru activ din 2005 , este un plus de cunoastere , de formare in domeniul stiintelor initiatice masonice , de intelegere a fenomenului masonic in intreaga sa complexitate si contribuie la formarea viitorilor cercetatori in masonerie , a fratilor din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bcucuresti si ai MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice.

DSC04498

Reuniunea s-a bucurat de un real succes , a mai fost admis un Centru de Cercetare din Corfu , Grecia .
Au fost prezentate referate de cercetare masonica de participantii din Italia , Cehia , Polonia , Austria -Bayreuth , Corfu , Pennsylvania   Au fost dezbatute aspecte pe tema : ’’ Provocarile Globale si Masoneria , Propuneri si Plan de Actiuni ‘’ .
Toti membrii A.M.M.L.A. , au sustinut ca statutul asociatiei sa fie mentinut pentru scopul si obiectivele pentru care s-a infintat si anume acela de prezentare , cunoastere si promovare a patrimoniului cultural masonic al fiecarui membru AMMLA , respectiv , muzeu , arhive , librarii , biblioteca , iar sugestia de a primi in AMMLA si Mari Loji nu a fost sustinuta de nimeni pentru simplu motiv , ca a primi membri care nu au muzee , biblioteci , librarii , arhive s.m.d. inseamna a primi doar Mari Loji care vor aduce in interiorul AMMLA doar problemele , disputele dintre ele si alte Mari Loji , compromitand in acest fel ideia pentru care AMMLA a fost infintata .

DSC04536

S-a incheiat cu dineul festiv la Lothringen Palace , la invitatia Fostului Mare Maestru de Onoare al Marii Loji a Austriei , Il. Fr. Michael Kraus .
In ultima zi s-a facut un tur vizitand Viena Masonica , iar in a doua seara am vizitat Biblioteca Altenburg si am fost la un spectacol extraordinar la Opera Barock .