Noutati‎ > ‎Evenimente‎ > ‎Fără titlu‎ > ‎

EXPOZITIE MASONICA – OCTOMBRIE 2014

postat 12 oct. 2014, 15:20 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 12 oct. 2014, 15:20 ]

CENTRUL REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCURESTI , a deschis o Expozitie Masonica , in parteneriat cu MARELE ORDIN FEMININ ROMAN , care a organizat SALONUL INTERNATIONAL DE ARTA SI CULTURA MASONICA , IN PERIOADA 03-05 OCTOMBRIE 2014 , LA Bucuresti .
Expozitia Masonica a cuprins si alte colectii masonice personale ale unor francmasoni romani dar si straini , bucurandu-se de un numar mare de vizitatori foarte curiosi dar si interesati de masonerie.

Am prezentat o colectie de carti masonice vechi de la 1880 , documente masonice , obiecte masonice care provin din perioade istorice masonice indepartate , pentru a oferi publicului larg posibilitatea intelegerii fenomenului masonic , al rolului si scopului pe care francmasoneria l-a avut in decursul evolutiei si modernizarii statului roman .

 Viorel DANACU , Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti si Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a prezentat o impresionanta colectie masonica care a fost alcatuita din carti , documente si obiecte masonice rare de la 1880 si pana in zilele noastre , fapt ce a conferit vizitatorilor posibilitatea de a elimina confuzia si reaua credinta ce inca mai planeaza asupra francmasoneriei chiar si in zilele noastre .

 

Felicitam organizatorii evenimentului , in persoana Sorei Graziela BARLA , Mare Maestru al Marelui Ordin Feminin Roman , pentru eforturile si consecventa realizarii acestei a 3-a editii a Salonului International de Arta si Cultura Masonica 2014 .
Speram ca anul viitor sa fie o serie de evenimente masonice de mare anvergura nationala si internationala , care sa promoveze cultura masonica romaneasca pretutindeni in lume , pentru ca Romania sa-si ocupe locul legitim pe care trebuie sa-l aibe in lume .

 
Secretariatul
Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti