Noutati‎ > ‎Evenimente‎ > ‎Fără titlu‎ > ‎

Deschiderea Anului de Studii şi Cercetări Masonice 2010-2011

postat 17 ian. 2012, 23:46 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 17 ian. 2012, 23:46 ]
 Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti isi deschide Anul de Studiu si Cercetari Masonice, Sambata 18 septembrie 2010, la Templul Masonic „Nicu Filip”, din Splaiul Independentei Nr. 202 A, Sect. 6, Bucuresti. 
La eveniment participa membrii si colaboratori ai Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, care se reunesc in Sedinta de lucru in prima parte a zilei, pentru a-si stabili Programul de Actiuni pe anul 2010/2011, precum si constituirea de filiale in Bucuresti, Cluj Napoca, Sibiu, Timisoara, Tg. Jiu, Pitesti, Chisinau, Barcelona, Budapesta, Lisabona, Sofia, Saint Petesbourg, Viena.
 
Vor fi aprobate unele hotarari privind Regulamentul intern de functionare a Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, a comisiilor de specialitate, aspecte financiare, s.a.m.d.
 
Vor fi inmanate Certificatele de Membrii ai Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, celor care au fost alesi membrii si colaboratori.
 
Cu aceasta ocazie, evenimentul continua la orele 12.00, cu o Conferinta Masonica Publica, pentru a prezenta cateva date istorice ale Masoneriei Romane dintre anii 1874-1883, in prezenta invitatilor de la Mari Loji, Mari Oriente, Rituri din toata tara, precum si invitati de seama din cultura, administratie, partide politice, societatea civila, ambasade, presa, televiziuni si radioul.
 
Disputele unor lideri ai masoneriei romane si pretentiile de continuatori ai masoneriei lui C. Moroiu sau a Marii Loji Nationale Romane de la 1880, de catre unii si altii, sarbatorirea a 130 de ani de masonerie, sunt subiecte care vor fi clarificate pentru ca nu sunt fondate, nu au nici un suport si sunt numai speculatii dorite.
 
Vor fi prezentate: Muzeul Masonic al  Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, un Filmul Documentar Masonic, Muzica Masonica Romaneasca, in premiera.