Noutati‎ > ‎Evenimente‎ > ‎Fără titlu‎ > ‎

CONCERT MASONIC

postat 10 iun. 2014, 15:34 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 10 iun. 2014, 15:35 ]

concert_masonic31 mai 2014

Prea Respectabilul Fr :.Viorel Danacu , M:.M:.al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI– Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , impreuna cu sotia si cei doi copii , au participat in 31 mai 2014 , la cel de al cincilea spectacol din ciclul ”Coloana Armonie”din seria „Concertelor masonice”, organizat de Marele Ordin Feminin Român .

Au fost audiate piese compuse de Johannes Brahms , comentate şi interpretate de Leontin Boanţă şi invitaţi săi , toti profesori de muzica din Bucuresti , mari personalitati ale muzicii simfonice , din Romania .

Este pentru prima dată în lume când se organizeaza o stagiune muzicală coborând "Coloana Armoniei" din Templul Masonic spre lumea largă. Totodată, acest eveniment îşi va aduce obolul său la construcţia unor punţi spirituale spre înţelegerea simbolisticii masonice şi a ritualurilor masonice dintr-o perspectivă mai puţin comentată în prezent, aceea a partiturilor compuse special pentru ţinute.
Au participat personalitati din cvarii domenii de activitate , initiati si neinitiati , tineri , femei si barbati , reprezentanti ai unor Marii loji care functioneaza intr-o ambianta fraterna si respect reciproc .
A fost o ocazie extraordinara de a calatori simbolic pentru cateva ore ale concertului , muzica fiind cea mai imateriala dintre arte , fiind un mijloc puternic de asceza utilizat in special de inteleptii Antichitatii care se straduiau , prin frumusetea sunetelor si armonia ritmului , sa atinga intelepciunea linistii .
Spectacolul a avut loc la Sala de Concerte a Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” din Str. Schitu Măgureanu nr .4, sector 4 (Podul Izvor), Bucureşti.

Secretariatul MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI–
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice