Noutati‎ > ‎Evenimente‎ > ‎

Fără titlu
Presa Romaneasca despre Masonerie ,

postat 12 oct. 2014, 15:24 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 12 oct. 2014, 15:28 ]


Evenimentele masonice ale Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti si MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , pot fi vizualizate in Ziarul Libertatea (articolul preluat mai jos) cat si  Aici!  si pe stiri nationale la postului National TV in videoclipul alaturat.

Stire National TV | EXPOZITIE MASONICA – OCTOMBRIE 2014


În acest weekend, Capitala găzduieşte o manifestare publică mai puţin obişnuită, în cadrul căreia cei prezenţi vor putea cunoaşte câteva din tainele istoriei masoneriei şi a ritualurilor masonice.

Ineditul eveniment se va derula azi, începând cu ora 11.00, şi mâine, de la 12.30, la Centrul Naţional de Artă “Tinerimea Română”. Cu această ocazie, cei prezenţi vor putea viziona, în premieră, o expoziţie masonică cu obiecte, documente şi cărţi datând de la 1880, toate din colecţia personală a lui Viorel Dănacu, Marele Maestru al Marii Loji Naţionale a României – Loja de Ritualistică Comparată şi Cercetări Masonice.Viorel Dănacu va lansa volumul “Masoneria, aşa cum a fost”, prima carte de istorie a lojilor din România care, pe lângă datele istorice, conţine şi o sumedenie de elemente exotice. Spre exemplu, în capitolul dedicat primilor paşi ai masoneriei în Ţările Române, autorul zăboveşte asupra anului 1791, când efervescenţa revoluţionară din Franţa atinsese şi Bucureştiul.La acea vreme, toţi elevii de la colegiile Sf. Sava şi Sf. Gheorghe Nou fredonau prin pivniţele hanurilor cântece iacobine interzise, dintre care “La Carmagnole” era cel mai iubit. Refrenul acestui cântec conţinea următorul vers: “Vive le son du canon” (n.r.: Trăiască sunetul de armă).În scurt timp, melodia a prins în popor, dar într-o variantă adaptată după ureche. Astfel, necunoscătorii de limbă franceză au transformat “vive le son” în “fivelson”.La scurt timp, acest “fivelson” s-a transformat, la rândul lui, într-un apelativ răutăcios pentru acei tineri revoluţionari occidentalizaţi: “firfizoni” sau “filfizoni”. De atunci avem acest cuvânt care etichetează tinerii cu pretenţii de eleganţă.Aspiranţii acceptă «moartea» rituală

Mâine, tot Viorel Dănacu va susţine o conferinţă cu titlul “Masoneria, construcţie şi travaliu”, în care vor fi prezentate elemente legate de mecanismele acestei organizaţii.

Menţionăm că Viorel Dănacu este şi autorul volumului “Îndreptarul ucenicului”, prima carte în limba română care descrie ritualurile masonice, inclusiv iniţierea prin moarte, respectiv conştientizarea renunţării la viaţa cotidiană pentru a pătrunde sensul mai înalt al existenţei.

Iniţiatul trebuie să stea închis într-o cameră care seamănă cu un mormânt, cu un schelet uman şi moartea desenată pe pereţi. În carte este descris şi modul în care aspirantul este ars cu o flacără, fiind redaţi şi paşii pe care îi are de făcut pentru a fi primit în cercul restrâns al acestei organizaţii.

Lojile au pornit modernizarea lumii

Masoneria este recunoscută drept o alianţă universală, organizată în loji, a oamenilor luminaţi, uniţi în încercarea de a se perfecţiona intelectual şi moral.

Din masonerie au făcut şi încă fac parte elitele popoarelor, de la politicieni şi preoţi la oameni de cultură, organizaţia având o influenţă mai mult decât serioasă în luarea deciziilor la nivel statal, al popoarelor, sau global, al umanităţii.

Data apariţiei masoneriei este incertă, dar momentul în care ea a început să se manifeste puternic în societate este legat de Revoluţia franceză de la 1789.

 sursa: ziarul libertatea.ro


EXPOZITIE MASONICA – OCTOMBRIE 2014

postat 12 oct. 2014, 15:20 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 12 oct. 2014, 15:20 ]


CENTRUL REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCURESTI , a deschis o Expozitie Masonica , in parteneriat cu MARELE ORDIN FEMININ ROMAN , care a organizat SALONUL INTERNATIONAL DE ARTA SI CULTURA MASONICA , IN PERIOADA 03-05 OCTOMBRIE 2014 , LA Bucuresti .
Expozitia Masonica a cuprins si alte colectii masonice personale ale unor francmasoni romani dar si straini , bucurandu-se de un numar mare de vizitatori foarte curiosi dar si interesati de masonerie.

Am prezentat o colectie de carti masonice vechi de la 1880 , documente masonice , obiecte masonice care provin din perioade istorice masonice indepartate , pentru a oferi publicului larg posibilitatea intelegerii fenomenului masonic , al rolului si scopului pe care francmasoneria l-a avut in decursul evolutiei si modernizarii statului roman .

 Viorel DANACU , Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti si Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a prezentat o impresionanta colectie masonica care a fost alcatuita din carti , documente si obiecte masonice rare de la 1880 si pana in zilele noastre , fapt ce a conferit vizitatorilor posibilitatea de a elimina confuzia si reaua credinta ce inca mai planeaza asupra francmasoneriei chiar si in zilele noastre .

 

Felicitam organizatorii evenimentului , in persoana Sorei Graziela BARLA , Mare Maestru al Marelui Ordin Feminin Roman , pentru eforturile si consecventa realizarii acestei a 3-a editii a Salonului International de Arta si Cultura Masonica 2014 .
Speram ca anul viitor sa fie o serie de evenimente masonice de mare anvergura nationala si internationala , care sa promoveze cultura masonica romaneasca pretutindeni in lume , pentru ca Romania sa-si ocupe locul legitim pe care trebuie sa-l aibe in lume .

 
Secretariatul
Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris BucurestiLANSARE DE CARTE – Viorel DANACU , Bucuresti , Octombrie 2014

postat 12 oct. 2014, 15:10 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 12 oct. 2014, 15:11 ]


DSC03850In cadrul Salonului International de Arta si Cultura Masonica , organizat de Marele Ordin Feminin Roman , Sambata 04 octombrie 2014 , a avut loc lansarea cartii intitulata : ‚,FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST’’ , scrisa de Viorel DANACU , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti .
Graziela Barla , Mare Maestru al Marelui Ordin Feminin Roman , a vorbit publicului despre cartea scrisa de Viorel DANACU , mentionand ca este o carte document istoric , care cuprinde date masonice istorice asa cum au fost ele , in baza documentelor originale pe care autorul le-a strins in timp .
Autorul a vorbit mai putin despre carte , lasand publicului placerea sa o rasfoiasca , pentru a savura informatii inedite necunoascute si nescrise pana acum , insa a punctat importanta Culturii Masonice Romanesti in tara si in lume , a vorbit de cunoasterea unei Culturii Masonice Danubiene care s-a raspandit apoi in toata Europa si in lumea intreaga , care trebuie relansata astazi pentru a fi cunoscuta de generatiile de azi si de maine .
In acest sens , Viorel DANACU , lucreaza de cativa ani buni la un Proiect Masonic International , care va avea loc in 2015 , exact cu aceasta tematica : CULTURA MASONICA DANUBIANA , unde vor fi prezente institutii masonice si nemasonice din toate tarile riverane DUNARII , de unde izvoraste fluviul si pana la deschiderea in Marea Neagra .
Cartea ‚,FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST’’ este scrisa in romana si franceza , este color , are 700 de pagini si cuprinde intrega istorie a activitatii tuturor Marilor Loji , Obediente masonice romanesti si straine care au existat pe teritoriul Romaniei de la 1724 si pana in 1989 .
Cititorul poate cunoaste numele unui numar impresionant de mare de nume ale unor francmasoni , de nume de Loji masonice romanesti si straine care au functionat in Romania , evolutia intregului Ordin Masonic , asa cum a fost .
Speram sa fie de folos tuturor celor interesati si insetati de cunoastere a istoriei masoneriei , asa cum a fost .


Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice


VIDEO | LANSARE DE CARTE MASONICA

postat 16 aug. 2014, 23:45 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 16 aug. 2014, 23:48 ]

VIDEO | LANSARE DE CARTE : FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST , AUTOR Dr. VIOREL DANACU

Lansare de Carte MasonicaVineri 25 iulie 2014 , orele 11,00 in Sala ‚,Mihai Eminescu’’ in cadrul Salonului Literar AXIS LIBRI de la Biblioteca V.A.Urechia din Galati , a avut loc lansarea volumului : FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST , scrisa de Dr. Viorel Danacu , Suveranul Mare Comandor , Mare Maestru , al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Presedinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti .

Evenimentul a fost deschis de Directorul General al prestigioasei Biblioteci V.A.Urechia din Galati , domnul Prof.Dr. ZANFIR ILIE , care impreuna cu domnul Prof. Dr. THEODOR PARAPIRU , au fost si moderatorii lansarii de carte .

Au fost prezente foarte multe personalitati din Galati , Braila si alte localitati invecinate , din cultura , educatie si invatamant , institutiile locale ale administratiei statului , cititorii fidelii ai Bibliotecii , care zilnic sunt peste 1000 de cititori , oamenii de afaceri si alti invitati deosebiti , inclusiv reprezentantii presei si televiziunilor locale si nationale .

Au avut loc dezbateri foarte interesante si de inalta tinuta masonica , culturala si spirituala , foarte multi profesorii din cvarii domenii , care au adresat intrebari autorului cartii , domnului Dr. Viorel Danacu .

Directorul General al prestigioasei Biblioteci V.A.Urechia din Galati , domnul Prof.Dr. ZANFIR ILIE , i-a acordat domnului Viorel Danacu , Diploma de Excelenta cu prilejul lansarii volumului : FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST  in cadrul Salonului Literar AXIS LIBRI , Editie Speciala .

Evenimentele din 25 si 26 iulie 2014 de la Galati , continua seria evenimentelor masonice din vara anului 2013 , Repere galatene in istoria masoneriei romanesti si universale , permitand informarea si documentarea cetatenilor Municipiului Galati si a celorlalti din tara si de peste hotare , despre cunoasterea adevarurilor inceputurilor primei loji masonice din Romania , la 1733 , rolul pe care l-a avut si efectele existentei acesteia.

Secretariatul MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari MasoniceEVENIMENT MASONIC LA GALATI, KILOMETRUL ,,0’’ AL FRANCMASONERIEI ROMANE

postat 4 aug. 2014, 16:37 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 4 aug. 2014, 16:38 ]


IMG_8575

Vineri 25 iulie 2014 , orele 11,00 in Sala ‚,Mihai Eminescu’’ in cadrul Salonului Literar AXIS LIBRI de la Biblioteca V.A.Urechia din Galati , a avut loc lansarea volumului : FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST , scrisa de Dr. Viorel Danacu , Suveranul Mare Comandor , Mare Maestru , al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si Presedinte al Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti .
Evenimentul a fost deschis de Directorul General al prestigioasei Biblioteci V.A.Urechia din Galati , domnul Prof.Dr. ZANFIR ILIE , care impreuna cu domnul Prof. Dr. THEODOR PARAPIRU , au fost si moderatorii lansarii de carte .
Au fost prezente foarte multe personalitati din Galati , Braila si alte localitati invecinate , din cultura , educatie si invatamant , institutiile locale ale administratiei statului , cititorii fidelii ai Bibliotecii , care zilnic sunt peste 1000 de cititori , oamenii de afaceri si alti invitati deosebiti , inclusiv reprezentantii presei si televiziunilor locale si nationale .
Au avut loc dezbateri foarte interesante si de inalta tinuta masonica , culturala si spirituala , foarte multi profesorii din cvarii domenii , care au adresat intrebari autorului cartii , domnului Dr. Viorel Danacu .

IMG_8576

Directorul General al prestigioasei Biblioteci V.A.Urechia din Galati , domnul Prof.Dr. ZANFIR ILIE , i-a acordat domnului Viorel Danacu , Diploma de Excelenta cu prilejul lansarii volumului : FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST  in cadrul Salonului Literar AXIS LIBRI , Editie Speciala .
Evenimentele din 25 si 26 iulie 2014 de la Galati , continua seria evenimentelor masonice din vara anului 2013 , Repere galatene in istoria masoneriei romanesti si universale , permitand informarea si documentarea cetatenilor Municipiului Galati si a celorlalti din tara si de peste hotare , despre cunoasterea adevarurilor inceputurilor primei loji masonice din Romania , la 1733 , rolul pe care l-a avut si efectele existentei acesteia.
Evenimentul este prezentat detaliat in urmatoarele materiale ale presei locale :

IMG_1734         AfisReuniunea Asociatiei ”Librariilor , Muzeelor , Bibliotecilor , Arhivelor Masonice” ( A.M.M.L.A.) , Polonia

postat 21 iul. 2014, 16:24 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 22 iul. 2014, 13:26 ]


DSC00376

In perioada 3-6 iulie 2014 , au avut loc lucrarile A.M.M.L.A. in Polonia , gazda fiind Biblioteca Universitara din Poznan .
Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucuresti , membru A.M.M.L.A. din 2007 , a fost reprezentat la reuniune de domnii : Viorel Danacu – Presedinte si Constantin Stoenescu – Secretar .
Au fost prezentate documentare masonice de exceptie de catre membrii A.M.M.L.A. , au fost vizitate obiective masonice deosebite , rar intalnite .
Secretarul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucuresti , a prezentat cartea intitulata : ”FRANCMASONERIA ASA CUM A FOST”, scrisa in romana si franceza de domnul Viorel Danacu si a donat Bibliotecii Universitare din Poznan , mai multe carti romanesti .
Consideram aceasta reuniune un succes si foarte utila pentru toti membrii A.M.M.L.A.


Secretariatul
Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris – Bucuresti

DSC00363DSC00416

CONCERT MASONIC

postat 10 iun. 2014, 15:34 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 10 iun. 2014, 15:35 ]


concert_masonic31 mai 2014

Prea Respectabilul Fr :.Viorel Danacu , M:.M:.al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI– Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , impreuna cu sotia si cei doi copii , au participat in 31 mai 2014 , la cel de al cincilea spectacol din ciclul ”Coloana Armonie”din seria „Concertelor masonice”, organizat de Marele Ordin Feminin Român .

Au fost audiate piese compuse de Johannes Brahms , comentate şi interpretate de Leontin Boanţă şi invitaţi săi , toti profesori de muzica din Bucuresti , mari personalitati ale muzicii simfonice , din Romania .

Este pentru prima dată în lume când se organizeaza o stagiune muzicală coborând "Coloana Armoniei" din Templul Masonic spre lumea largă. Totodată, acest eveniment îşi va aduce obolul său la construcţia unor punţi spirituale spre înţelegerea simbolisticii masonice şi a ritualurilor masonice dintr-o perspectivă mai puţin comentată în prezent, aceea a partiturilor compuse special pentru ţinute.
Au participat personalitati din cvarii domenii de activitate , initiati si neinitiati , tineri , femei si barbati , reprezentanti ai unor Marii loji care functioneaza intr-o ambianta fraterna si respect reciproc .
A fost o ocazie extraordinara de a calatori simbolic pentru cateva ore ale concertului , muzica fiind cea mai imateriala dintre arte , fiind un mijloc puternic de asceza utilizat in special de inteleptii Antichitatii care se straduiau , prin frumusetea sunetelor si armonia ritmului , sa atinga intelepciunea linistii .
Spectacolul a avut loc la Sala de Concerte a Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” din Str. Schitu Măgureanu nr .4, sector 4 (Podul Izvor), Bucureşti.

Secretariatul MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI–
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice

LANSARE DE CARTE MASONICA

postat 10 iun. 2014, 15:32 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 22 iul. 2014, 13:26 ]


LANSARE DE CARTE 29 MAI 2014
FRANCMASONERIA PRO SI CONTRA
De Ilustrul scriitor   RADU THEODORU

Excelenta Sa domnul General Chelaru Mircea , un Mare Initiat in Arta si Cultura Romaneasca , un Barbat de Elita al Armatei Romane , a realizat un periplu impreuna cu Scriitorul RADU Theodoru , General de Aviatie , Cercetator , Istoric si un Adevarat Patriot Roman , la Targu Mures , Sibiu , Timisoara , ocazie cand au fost invitati , la lansarea mai multor lucrari de prestigiu ale autorului RADU Theodoru si anume : FRANCMASONERIA PRO SI CONTRA( LITERATURA POLITICA , DOCUMENT 2013) , CALEA ROBILOR , BASARABIA IN FLACARI , ROMAN DE DRAGOSTE , editate la Editura PACO , din Bucuresti .

Evenimentele vin in sprijinul oamenilor pentru a elimina confuzia si reaua credinta atribuite masoneriei , precum ca ar fi a lui Lucifer , Satanei s.m.d. ceea ce nu este adevarat , masoneria fiind o institutie creatoare de valori , de modele dupa care sa se ghideze multimile profane , asemenea unui lampadofor in jurul caruia se aduna toate vietatile , la Lumina .
Lucrarile sunt deosebit de interesante , cu un suport pertinent asupra relatarii unor evenimente la care autorul a participat , le-a trait si le interpreteaza intr-o maniera deloc partinitoare , ci pur si simplu asa cum stau lucrurile in realitate , de aceea cartea de exemplu Francmasoneria Pro si Contra , are caracter de document istoric .
In carte Francmasoneria Pro si Contra , lipsiti de modestie , exista un capitol intreg de cateva zeci de pagini , cu referire la masoneria romana integrata si promovata de cei doi francmasoni care in 2002 au revolutionat francmasoneria romana pentru prima data in istoria ei , este vorba de IL:.Fr:.NICU FILIP , Primul Mare Maestru ales dupa 1989 si IL:.Fr:. Viorel Danacu , Marele Maestru ales in 13-14 aprilie 2002 la Brasov si instalat regular si constitutional de IL:.Fr:.NICU FILIP , care i-a transferat toate prerogativele masonice , lumina sacra sabia si ciocanul masonic , pentru a construi o masonerie curata , regulara , traditionala , spirituala si ritualica .
Iata mai jos mesajul IL:.Fr:. Viorel Danacu referitor la omul , scriitorul si romanul RADU Theodoru :
“Foarte bine a inteles scriitorul Radu Theodoru , un roman adevarat , un patriot si un istoric adevarat , prieten de multi ani , care a raspuns invitatiilor mele de a participa la fel si fel de evenimente masonice publice pe care eu le-am organizat in decursul anilor , un prieten foarte bun de-al lui Nicu Filip , Primul Mare Maestru ales , al masoneriei romane dupa 1989 , care a colaborat cu revistele editate de Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti intitulate : La Curte , Trairi Masonice , Cuvant Masonic Domnia sa , spune in lucrarea “ Francmasoneria Pro si Contra” , editata in 2013 , la pag.323 , ca masoneria pe care eu am construit-o si promovat-o , isi afirma identitatea spirituala ca emanand din ortodoxismul romanesc . Iata textul integral care este comentariul acestui mare scriitor :

“Afirmatia de mai sus , conduce la ideea unui subtil proces integrator si asimilator al romanitatii prin care o anumita tipologie masonica , cu o traditie seculara bivalenta – una de origine ebraica inmanunchind cuvintele sacre si cele de trecere și a doua de origine crestina concretizata in Templul Masonic cu simbolismul sau , sedentarizata in Romania prin Import , sufera o infuzie complexa de identitar spiritual si cultural emanata din straturile energetice arhaice ale locului , de subtila influenta a celei mai vechi culturi cunoscute pana astazi pe Terra , la care se adauga mitologia si traditiile precrestine ale geto-dacilor , inalta lor spiritualitate ezoterica exprimata prin Zamolxe , Deceneu si zefii din Kogaion . Acest complex spiritual –cultural intrat osmotic in procesul etnogenezei noastre simultan cu crestinismul ortodox au determinat esential profilul identitar al romanilor . Pledoaria Marelui Maestru Viorel Danacu pentru o masonerie pe intelesul romanilor ar fi ramas doar un deziderat teoretic daca Marea Loja Nationala A Romaniei n-ar fi stabilit vase comunicante cu identitarul definit mai sus . Si daca acesta ar fi respins implantul ......”
Scriitorul Radu Theodoru , m-a inteles cel mai bine ce vreau sa construiesc in Romania , “o Mare loja care se ortodoxeste in social insusindu-si si practicand public gestele religioase ale romanilor . Daca aceasta ortodoxie va fi asimilata si va asimila , masoneria de care vorbim are toate sansele sa se inradacineze dincolo de bariele oraselor in spatiu asimilator integrator al satului , patul germinativ al romanitatii “.
Autorul face asemenea comentarii pertinente , deoarece , eu am realizat cateva geste ortodoxe cum le spune domnia sa si anume ..slujba de pomenire si tedeumul in memoria martirilor eroi Horea , Closca si Crisan , in februarie 2005 la Alba Iulia ș aprinderea flacarii vesnice a Candelei Monument , opera a fratilor din Loja Horia , Closca si Crisan din Alba Iulia , in 13 noiembrie 2004 slujbele de pomenire la mormintele eroilor din cele doua razboaie mondiale in satul lui Brancusi – Hobita de catre fratii din Loja Hobita , prima Loja Taraneasca din tara , slujba oficiata de Protopopul din Targu Jiu , cu un sobor de Preoti si multe astfel de actiuni publice ......”.
Felicitari autorului si multumiri tuturor oficialitatilor , institutiilor gazda din orasele amintite mai sus , pentru bunavointa pe care au avut-o de a organiza si promova astfel de evenimente atat de necesare semenilor noastri.

Secretariatul MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI–
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice
LANSARE DE CARTE

postat 10 iun. 2014, 15:21 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 10 iun. 2014, 15:22 ]

ORAS MIZIL- 9 MAI 2014


LANSARE 1In ziua de 9 mai 2014 , la Mizil , Il :. Fr :. Viorel Danacu , Presedintele Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti si Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice a raspuns invitatiei Primarului orasului Mizil , Domnul Emil PROSCAN , la un eveniment cultural de exceptie . A fost un eveniment cum rar am vazut , deoarece am mai participat la lansari de carti , reviste si alte publicatii de specialitate , insa aici a fost vorba de o impletire a mai multor mesaje si anume : in primul rand a fost lansata o carte de poezie , in al doilea rand este o carte scrisa de Domnul Emil PROSCANU si Domnisoara Ecaterina BARGAN , o tanara studenta din Chisinau a carei poveste este extraordinara , plina de sinceritate , emotie si rafinament , in al treilea rand au facut prezentarea carti , mari profesori universitari din Iasi , actori din Bucuresti , interpreti , pe un fundal muzical adecvat si foarte multa lume , peste 400 de invitati.


Ne-am bucurat de momente unice si pline de incarcatura emotionala si spirituala , de o tinuta culturala de exceptie , motiv pentru care Cartea intitulata : LA MARGINEA LUMII , este o lucrare care are un loc special in cadrul Bibliotecii Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti , fiind propusa de a fi tradusa si in limba engleza/franceza si lansata si peste hotare .
Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si membrii Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, vor avea placerea de a se dezmierda uneori , rasfoind aceasta lucrare deosebita de cultura pur romaneasca .

Marele Secretariat al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice


CONCERT MASONIC

postat 8 iun. 2014, 12:07 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 8 iun. 2014, 12:12 ]


29 martie 2014

Marele Ordin Feminin Român, continuând seria „Concertelor masonice”, a avut plăcerea de a invita pe Prea Respectabilul Fr :.Viorel Danacu , M:.M:.al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI– Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice să participe la cel de al treilea spectacol din ciclul ”Coloana Armonie”. Acesta a participat ca de obicei cu familia sa , ocazie cand au audiat piese compuse de F. Schubert, W.A. Mozart, H. Wolf, G. Enescu, F. Poulenc si R. Schumann , comentate şi interpretate de Mihaela Spiridon (pian) și invitata sa ,  soprana  Gabriela Pepeplea.
Prea Respectabila M:.M:. Graziela Bârlă , a deschis spectacolul , multumind surorilor si fratilor , tuturor invitatilor si mas-media pentru contributia lor la organizarea unor astfel te concerte , banii stransi fiind oferiti unor camine de copii cu dizabilitati si altor categorii de oameni , care au nevoie de ajutor din partea celorlalti semeni ai lor .Spectacolul va avea loc sâmbătă, 29 martie 2014, orele 19.00, la Sala de concerte a Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română” din Str. Schitu Măgureanu nr . 4, sector 4 (Podul Izvor), Bucureşti.

 

Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI–
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice1-10 of 62