Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Vizitarea la Paris a Marii Loji a Frantei

postat 3 apr. 2013, 17:45 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:53 ]
GLF_1

In zilele de 28, 29 , 30 , 31 martie , 2013 , o delegatie a MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , condusa de Marele Maestru in exercitiu , Il.Fr. Viorel Danacu a fost la Paris , la Marea Loja a Frantei , ocazie cu care membrii delegatiei au avut posibilitatea sa viziteze Muzeul Masonic , Biblioteca Masonica , Arhivele Masonice , Templele Grande Loge de France .
A fost o vizita de mare importanta pentru noi fratii romani , avand in vedere ca Marele Maestru Il. Fr. Viorel Danacu , este cel care a semnat pentru prima data dupa Revolutia din 1989 , Primul Tratat de Amicitie si Recunoastere Reciproca cu Grande Loge de France , in 2003 , respectiv cu Marele Maestru pe atunci la Grande Loge de France , Il. Fr. Yves Max Viton , continuand bunele relatii de fraternitate cu fratii de la Grande Loge de France , asigurandu-i de dorinta de continuitate a unor relatii cordiale si armonioase de fraternitate si pe viitor .
Deasemenea , fratii de la Marea Loja a Frantei , l-au asigurat ca este bine venit oricand la Marea Loja a Frantei , impreuna cu fratii din Romania , sa studieze arhivele masonice , sa aibe loc schimburi de invatatura masonica , Grande Loge de France , fiind in continuare pentru fratii romani Lampadoforul , de unde am primit lumina si in perioada celor 45 de ani de comunism , Grande Loge de France fiind cea care a gazduit francmasoneria romana in exil .
Il. Fr. Viorel Danacu , a primit gradul 33 de la Supremul Consiliu al Frantei de la Grande Loje de France .
Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , multumesc foarte mult fratilor de la Grande Loge de France , pentru ospitalitatea si caldura cu care am fost primiti , transmitand toate gandurile bune , multa sanatate si impliniri multiple , in viata de zi cu zi si in special pe santierul masonic , pe care lucreaza intru Gloria Marelui Arhitect al Universului .


Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice