Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Conventul MOFR 08 .12. 2012

postat 9 dec. 2012, 15:53 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:59 ]
                                                                    Conventul MOFR 08 .12. 2012


Simbol masonic oferit de Marea Maestra, Graziela Barla
Marele MaestruViorel Danacu


Sambata  08 .12. 2012 , in Bucuresti , a avut loc Conventul  Marelui  Ordin  Feminin  Roman , condus de Sora Graziela Barla , Mare Maestru .

Au fost invitate Obedientele Masonice din Romania , astfel ca din partea  MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a participat o delegatie condusa de Il. Fr. Viorel Danacu  33 , Mare Maestru , precum si delegatii din partea Marelui Orient al Romaniei , Marii Loji Nationale Romane 1880 si altele .

Cu aceasta ocazie Marea Maestra , Graziela Barla , a prezentat unele schimbari care s-au produs in cadrul Obedientei , precum si “DECLARATIA FRATERNITATII “ , pe care au lansato Obedientelor Masonice din Romania   .

Declaratia face un apel ,  la buna intelegere , moralitate , munca , unitate , virtutii , spiritualitate si traditie.

Cu aceasta ocazie , Marele Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Il. Fr. Viorel Danacu  33 , a felicitat surorile din Marele Ordin Feminin Roman , pe Marea Maestra , Sora Gabriela Barla , pentru rezultatele obtinute , consolidarea unei masonerii feminine in Romania , puternice , morale si spirituale , asigurandu-le de tot sprijinul pe viitor , impartasind cu bucurie , cele zise in  : “ DECLARATIA FRATERNITATII “ , lansata cu acest prilej .

Marele Maestru Viorel Danacu , a  mai facut referire la faptul ca in masonerie , cele trei principii fundamentale  universal  acceptate  , inscrise cu litere de aur pe frontispiciul Templului Masonic si anume : LIBERTATE , EGALITATE , FRATERNITATE , sunt de nezdruncinat , mentinand verticalitatea coloanelor de mii de ani , impreuna cu respectarea cu strictete a landmarcurilor masonice , a Constitutiei si Regulamentului Masonic , deviza noastra a celor din Ritul Scotian Antic si Aceptat , fiind

 “ Ordine si nu Haos “ .

A avertizat fratii si surorile , despre declaratiile incalificabile ale unor francmasoni , care pot pune in pericol stabilitatea , ordinea si pot genera  haosul  din masonerie  si anume libera circulatie , respectiv  migratia  fratilor dintr-o Mare Loja in alta , in numele principiului de libertate , ca oameni liberi  pe motivul ca fiecare merge acolo unde se simte mai confortabil  .

Acest  lucru  contravine  respectarii Juramantului Masonic , prin care initiatul depune juramantul cu mana pe Sfanta Biblie , asumandu-si fidelitatea fata de Constitutia Masonica , Regulamentul General al Masoneriei , a conducatorilor Ordinului , toata viata , deoarece masoneria  este  practicata in acelasi fel si dupa acelesi reguli  , in toate Marile Loji , ori aceasta plimbare a unora dintr-o parte in alta nu inseamna decat cautarea de  interese , tradarea , trecerea ca in viata profana de unde au venit , ca la partidele politice , de la uni la altii , practic  un turism masonic , care ii descalifica si ii autoexclud ca si initiati .

Toate acestea genereaza dispute si tensiuni intre Marile Loji , care din pacate azi exista aproape in toate , pentru ca fiecare se crede unul mai destept ca celalalt si aproape toti , uita de un singur lucru , foarte simplu , respectul dintre frati si respectarea Constitutiei si Regulamentelor  masonice , a juramintelor masonice depuse de fiecare , in mod liber si neinfluientat de nimeni .

Marele Maestru Il. Fr. Viorel Danacu , a anuntat ca in perioada imediat urmatoare , va convoca un Mare Consiliu , in care va  supune dezbaterilor si se vor  reanaliza si defini ,  criteriile care stau la baza semnarii Tratatelor de Amicitie si Recunoastere , inclusiv reevaluarea mentinerii in vigoarea a Tratatelor de Amicitie si Recunoastere exsistente , deoarece este acel Mare Maestru care impreuna cu Nicu Filip , Primul Mare Maestru al masoneriei romane , au ridicat sabia impotriva coruptiei din masonerie in 2002 , la Brasov , de atunci capatandu-si multi dusmani , dar din fericire si foarte multi prieteni , initiati si neinitiati .

Marele Maestru Il. Fr. Viorel Danacu , a oferit Sorei Graziela Barla , o carte , intitulata:  “Indreptarul Ucenicului  “ prima carte scrisa de Viorel Danacu , ca singur autor , mai avand si altele , in semn de solidaritate , in slujba cunoasterii , sub moto-ul : “  Sa gandim global si  sa actionam local “ .

Sora Gratiela Barla , i-a oferit Marelui Maestru Viorel Danacu , un obiect cu simboluri masonice , lucrat de surorile din cadrul Obedientei sale , asigurandu-l de intreaga disponibilitate la colaborare intre cele doua Mari Loji ,  la constructia unei lumi mai bune si mai pasnice .

Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice