Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

SOLSTITIUL DE VARA 2014

postat 21 iun. 2014, 11:26 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:26 ]

CUNUNA_DE_GRAU_1-150x150Dragii mei Frati si dragele mele Surori,

Cu ocazia Sarbatorii Solstitiului de Vara, a Sfantului Ioan, marturisitor al Luminii, toti fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , toti membrii si surorile din Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti , va transmit un gand bun, lumina sa ne indrepte pe drumul cel bun si curat, pentru ca sufletele noastre sa primeasca Harul Divin pe care ni-l da Marele Creator al Univesului, Marele Arhitect al Universului, adica Dumnezeu , dupa pogorarea Duhului Sfant.
“… Duhul Adevarului pe care lumea nu poate sa-l primeasca, pentru ca nu-L vede, nici nu-l cunoaste, voi il cunoasteti, ca ramne la voi, si in voi va fi.” (Ioan, cap 14, V. 17)
Acum, sarbatorim Spicul de aur, Holda de grau, Intru Gloria Sa, deoarece grauntele aruncate in brazda neagra a Pamantului, au incoltit si a s-au infratit , asemenea generatiilor de frati care mor, se nasc si tot asa, intr-un infinit, asemenea Coloanei Infinitului, a marelui Sculptor Constantin BRANCUSI, una din coloanele indestructibile pe care se sprijina intreaga umanitate, Universul in diversitatea lui.
“….daca grauntele de grau , cand cade in pamant, nu va muri, ramane singur, iar daca va muri, aduce multa roada.” ( Ioan, Cap. 12, V. 24)
Sa-L Laudam, sa-L Veneram, sa primim Lumina, acum la acest ceas, cand straluceste cel mai puternic.
“…Cat aveti Lumina, credeti in Lumina, ca sa fiti fii ai luminii. Acestea le-a vorbit Iisus si plecand S-a ascuns de ei.” (Ioana Cap. 12, V. 36).
Prin incercarea Botezului, cu foc, intru cel ce primeste si cel ce da, se asterne Harul si multumirea reciproca.
“ Porunca noua dau voua: Sa va iubiti unul pe altul. Precum Eu v-am iubit pe voi, asa si voi sa va iubiti unul pe altul.
Intru acesta vor cunoaste toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii fata de altii”. ( Ioan, Cap. 12, V. 34,35). Cu tripla arcolada fraterna si sinceritate,  LA MULTI ANI !
.
Viorel DANACU 33  Mare Maestru
MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice
Presedinte Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti