Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Salonul International de Arta si de Cultura Masonica , organizat de Marele Ordin Feminin Roman in 13-15 dec. 2013 ,la Casa Oamenilor de Stiinta , din Bucuresti .

postat 30 dec. 2013, 10:16 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:34 ]

 poza (9)foto: Mare Maestru dr. Viorel Danacu (stanga), Marea Maeastra Gratiela Barla (dreapta)

MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a fost reprezentata de Marele Maestru , Il. Fr. Viorel Danacu , insotit de Venerabilul Maestru al R.L. Hobita,  prima  loja sateasca din Romania , Il. Fr. Lolescu Tanasie .

Marele Maestru , Il. Fr. Viorel Danacu , a sustinut o Plansa de Arhitectura , publicului larg , intitulata " Masoneria romana , adevaruri nestiute , nescrise si neintelese " , surpriza acestor adevaruri rostite pentru prima data in public fiind facute de insusi Venerabilul Maestru al R.L. Hobita , prima  loja sateasca din Romania , Il. Fr. Lolescu Tanasie , care a vorbit despre ce a insemnat viata masonica in premiera in satul romanesc , de acum 11 ani de cand  Il. Fr. Viorel Danacu , a consacrat R.L. Hobita din satul unde s-a nascut marele sculptor Constantin Brancusi .

A fost editata o revista a Salonului International de Arta si de Cultura Masonica ,care a avut loc in 2012 si cu un CD cu imagini video si foto ale evenimentelor .

CENTRUL REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCURESTI , condus de Dr. Viorel Danacu , a participat cu o expozitie masonica , colectie personala , de obiecte , carti , documente masonice de la 1880 si pana in prezent , din tara si din strainatate , care s-a alaturat Expozitiei masonice , formata din alte colectii , ale altor masoni romani si straini consacrati , care a fost deschisa , la vedere timp de 3 zile , la Casa Oamenilor de Stiinta din Bucuresti . 

Revista " Cuvant Masonic "  , " Indreptarul Ucenicului " , autor ,Dr.  Viorel Danacu ,  Marele Maestru al  MARII LOJI NATIONALE  A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice  au fost regasite pe standurile cu carti masonice la vanzare .

Venerabilul Maestru al R.L. Hobita ,  Il. Fr. Lolescu Tanasie , a primit Premiul " Concordia " , din partea  Marelui  Ordin Feminin  Roman , pentru contributia adusa la dezvoltarea masonerie in satele romanesti .

Au fost prezenti , Mari Maestri de la alte Marii Loji din Romania ( Il. Fr. Mircea Deaca , Mare Maestru , Il. Fr. Horia Nestorescu Balcesti , Fost Suveran Mare Comandor...) si din Germania .

A avut loc un Bal cu ocazia Pomului de craciun , un concert masonic si o agapa masonica traditionala .

Cu aceasta ocazie , fratii si surorile au sarbatorit in preajma Sfintelor sarbatori de iarna , momente deosebit de placute si de neuitat .

Pentru  a vizualiza interviul Il. Fr. Mare Maestru Viorel Danacu la emisiunea de stiri B1 Tv click pe link-ul alaturat http://inregistrari.b1.ro/view-14_Dec-2013-%C8%98tiri_ora_8-104.html

Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,