Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

S-a mai stins un prieten , care va ramane o Lumina Vesnica

postat 11 oct. 2013, 04:32 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:43 ]
Dragii mei frati si surori ,

Saptamana trecuta l-am vizitat la prestigioasa Biblioteca Nicolae Iorga din Ploiesti , pe Domnul Profesor Boaru Nicolae , Directorul General , caruia i-am oferit revista Cuvant Masonic si Indreptarul Ucenicului . Mi-a reinoit invitatia de a face lansari de carte , reviste la Biblioteca Nicolae Iorga , asa cum am mai facut cu ani in urma tot la Biblioteca Nicolae Iorga , chiar sa organizam o expozitie masonica , am fost foarte bucuros , am fixat ca peste 3-4 saptamani sa o facem , eram cu fr. V. Corneliu de fata , iar azi am aflat ca miercuri distinsul Profesor , Boaru Nicolae a murit .

Un prieten deosebit , ne-am ajutat mult , un carturar de exceptie , Dumnezeu sa-l odihneasca , sunt foarte trist , am pierdut o mare valoare , cu o cultura cu totul deosebita , tot timpul vorbea in versuri , te plimba prin toata istoria si literatura neamului nostru , rar mi-a fost dat sa cunosc un asemenea om .

Am vorbit cu sora Ioana M. L. , sa mearga la dansul sa incepem organizarea evenimentului , care s-a bucurat foarte mult , dar uite ca soarta fu cruda de asta data.

Inchei prin a va spune ca nu a fost initiat , l-am trimis la Paris , a mers la A.M.M.L.A.   ( Asociatia Muzeelor , Bibliotecilor si Arhivelor Masonice Europene cu sediul la Bruxel) cu mine in anii trecuti , ramane un mason fara sort , asa cum le spun celor mai de valoare genii ale neamului , care se incadreaza in aceasta categorie a masonilor fara sort , dar mari initiati , Brancusi, Eminescu, etc .....

Dumnezeu sa-i odihneasca in pace pe toti , sa facem lantul fratern de unire si sa zicem cu totii : SA JELIM , SA JELIM , SA JELIM .


Viorel Danacu 33 Mare Maestru

MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI -

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,

Presedinte , Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti