Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Politica romaneasca si internationala

postat 4 iun. 2013, 06:13 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:49 ]
Bucuresti 04 Iunie 2013

In ziua  de Duminica , 02 iunie 2013 , am fost la Targul de Carte , din Bucuresti , de la Romexpo .
Fiind invitat la lansarea cartii intitulata : “ LUMEA , AMERICA SI NOI “ , scrisa de Adrian Nastase , fost Prim Ministru al Romaniei , am ajuns pe soare si nu am mai plecat decat foarte tarziu , din cauza ploii , pentru mine ploaia a fost un semn al implinirii , cunoasterii , belsugului , de-a lungul vietii .Acum ramane sa vedem ce fel de semn este si pentru cine si pe viitor .
Sigur ca masoneria nu face politica , atentie in loja , in timpul ritualului  , dar doresc sa va spun ca desi nu sunt membru al vreunui partid politic actual , am facut candva poltica  , dar separat , cand era Partidul Democrat Agrar din Romania condus de raposatul Dr. Ing. Victor Surdu , acolo mi-a ramas gandul , pentru ca taranul si agricultura , raman talpa tarii , acolo se face paine noastra cea de toate zilele si de acolo - incolo , exista si toate celelalte , nu uitati ca incepe si cu prima litera a alfabetului “ A” , adica : Agricultura . Clasa politica nu-si va reveni decat in momentul in care va intelege ca : “ o farfurie goala , infometeaza o planeta “ , iar Agricultura este cea care umple in orice clipa farfuriile tuturor . 
Colegul meu de Loja Masonica , fiind cu mine , chiar imi zicea : de mult nu am mai vazut un targ de carte si chiar ne-a prins bine , ca am reusit astfel sa vedem mai multe standuri de carti , chiar si lansari ale altor mari oameni de cultura .
O zi plina , dar plina si cu lansari si cu lume , pentru ca Domnul Adrian Nastase , a fost inconjurat de multi prieteni , inclusiv actualul Prim Ministru , domnul Victor Ponta , astfel ca s-a bucurat de o reusita in adevaratul sens al cuvantului .
Cartea reda  o imagine reala , a  activitatilor si actiunilor sale , din timpul cand a fost sef al Guvernului Romaniei , ajutorul acordat Romaniei , urmare a dipomatiei si inteligentei sale , in interesul tarii .
Am fost placut impresionat sa revad multi frati din alte Mari Loji , insa nu din toate , multi initiati de mine dupa 1989 , unii cunoscuti prin Fr. Nicu Filip , primul Mare Maestru Ales dupa 1989 , pe care nu ii mai vazusem de mult .
Chiar daca cartea este citita din ce in ce mai putin , este imbucurator ca , inca exista un numar foarte mare de oameni , personalitati , care scriu carti , din toate domeniile , lucru ce explica ca omenirea progreseaza , se dezvolta diferit intr-o democratie , unde oamenii sunt liberi si pot sa-si exprime , gandurile , invataturile , experientele , cercetariile , studiile , descoperirile , inventiile s. m. d.
Sper sa continuie aceste obiceiuri , pentru a ramane si o istorie scrisa generatiilor viitoare .


Viorel Danacu 33
Suveran Mare Comandor ,
Mare Maestru MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI –
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,
Presedinte ,Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti