Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Aniversarea a 11 ani de la Constituirea Marii Loji

postat 15 apr. 2013, 11:34 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:50 ]
Aniversarea a 11 ani de la Constituirea MARII  LOJI  NATIONALE  A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice                        La Orientul Brasov ,

BANIERASambata , 13 aprilie , 2013 , fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , de pe intreg cuprinsul tarii , s-au reunit la Brasov , intr-o Tinuta de Mare Consiliu , cu ocazia Aniversarii implinirii a 11 ani de la Consacrarea , Constituirea si Investirea MARII LOJI NATIONALE  A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , la Conventul Extraordinar de la Brasov din 13-14 aprilie 2002 .

Reamintim acum dupa 11 ani ,  fratii au trait atunci momente extrem de complicate , deoarece Primul Mare Maestru Il. Fr. Nicu Filip , impreuna cu Il. Fr. Viorel Danacu , au demascat pentru prima data coruptia care s-a infiltrat in masoneria romana , lucru pe care timpul l-a si demonstrat , chiar daca au existat mari rezerve de a se scoate la lumina Adevarul .
Il. Nicu Filip , a tras un puternic semnal de alarma  atunci , dar din pacate , a fost luat in deradere , totul musamalizat , iar masoneria s-a dezvoltat asa cum astazi o vedem cu totii , numai ca  timpul a fost cel care a confirmat Adevarul .
Il. Fr. Viorel Danacu , a primit in 13 aprilie 2002 , la Brasov , toate prerogativele masonice , Patenta de Constituire , Decrete si Edicte Masonice , Sabia Simbolica , Ciocanul Si Lumina Sacra , precum si Marele Registru Matricol cu numele tuturor masonilor romani de la Il. Fr. Nicu Filip , care l-a instalat Mare Maestru .
A urmat o perioada deloc usoara , dar s-a reusit constructia unei masonerii curate , puternice , Il. Fr. Viorel Danacu , semnand pentru prima data dupa Revolutie , in 2003 , Primul Tratat de Amicitie si Recunoastere cu Marea Loja A Frantei , cea care a gazduit masoneria romana in exil , in timpul comunismului , a semnat apoi Tratatul de Aderare la Confederatia Masonica Europeana , G.L.U.D.E. cu doi ani inainte ca Romania sa intre in Uniunea Europeana ,
tinutaAstazi , dupa 11 ani , reintors de o saptamana de la Paris , Il. Fr. Viorel Danacu a fost la Marea Loja a Frantei cu o delegatie de 11 frati , unde au fost primiti cu multa caldura , construind noi punti de legatura .
Au avut loc depuneri de coroane de flori , ca in fiecare an , la mormantul Ilustrului Diplomat Roman , Nicolae Titulescu , din Scheii Brasovului , apoi fratii veniti din toata tara au vizitat Prima Scoala Romaneasca aflata in curtea Sfintei Manastiri cu Hramul Sfantul Nicolae , din Scheii Brasovului .
A avut loc o tinuta de Mare Consiliu a MARII  LOJI  NATIONALE  A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , unde au fost prezentate rezultatele vizitei Il. Fr. Viorel Danacu , Mare Maestru si delegatia care l-a insotit la Paris , la Marea Loja a Frantei si la Marea loja Franceza de Misraim , precum si anuntarea celorlalte deplasari care urmeaza sa le faca in lunile urmatoare la Viena , Londra , Germania , Italia , Serbia si Africa Centrala .
Au fost dezbatute noi proiecte privind infintarea de noi triunghiuri si loji masonice in tara , au fost facute noi numiri in Marele Consiliu si s-au luat decizii privind dezvoltarea Supremului Consiliu Roman al Rotului Scotian Antic si Acceptat al MARII  LOJI  NATIONALE  A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .
lojaLa final a avut  loc o Agapa fraterna , unde au fost laolalta frati din cele doua Mari Loji , precum si Fostul Suveran Mare Comandor , Il. Fr. Horia Nestorescu Balcesti si Fr. Nicolae Racasanu , pentru a sarbatorii , cele doua momente de bucurie , : implinirea a 11 ani de masonerie a MARII  LOJI  NATIONALE  A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si constituirea , consacrarea MARII  LOJI  A ROMANILOR DE PRETUTINDENI DE STUDII SI CERCETARI MASONICE .
Speram ca mesajul nostru sa fie corect interpretat si cu bunacredinta , asa cum si dorinta noastra este tot de bunacredinta si Intru Gloria Marelui Arhitect al Universului si a Romaniei .
Cu respect ,
Marele Secretariat
Al MARII  LOJI  NATIONALE  A ROMANIEI-
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,