Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

O noua Loja a luat fiinta la Iasi

postat 5 mar. 2013, 08:02 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:54 ]

Sambata , 02.03.2013 , la Iasi , Il. Fr. Viorel Danacu , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , a convocat Tinuta de Mare Consiliu a MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si a consacrat o loja masonica .

Respectabila Loja Unio Moldaviae , nr. 8 , de la Orientul Iasi , a fost consacrata , investita si instalati Ofiterii si Demnitarii acesteia , de catre Il. Fr. Viorel Danacu , Mare Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , in prezenta tuturor fratilor de pe intreg cuprinsul Romaniei , invitati la acest eveniment deosebit .
La Tinuta de Mare Consiliu al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , s-au discutat aspecte legate de delegatia care va pleca la Paris , catre sfarsitul lunii martie ac. , aspecte legate de dezvoltarea de noi triunghiuri si loji , pe intreg cuprinsul tarii , aprobandu-se formula 1+1 , in fiecare luna , s-au dezvoltat aspecte legate de programul activitatilor masonice din cele 8 regiunii de catre Marii Maestri Regionali , despre revista Cuvant Masonic , schimbarea unor membri din Colegiul de Redactie si aducerea de forte noi , abilitate in domeniu si cu pofta de munca .


Loja_2Binenteles ca nu au lipsit dezbateri privind activitatile din calendarul Marii Loji pe lunile urmatoare , fiind astfel aprobate toate acestea si asumarea realizarii lor , in conditiile cele mai fraterne si conforme cu Constitutia si Regulamentul MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .
A urmat Agapa fraterna , apoi vizitarea Palatului Domnitorului Alexandru Ioan Cuza , de la Ruginoasa , apoi vizita la Mitropolia din iasi , unde fratii s-au rugat si ajutat pe cei nevoiasi .
Seara a urmat o masa festiva , unde impreuna cu oaspeti si familiile fratilor , s-au sarbatorit evenimentele avute .

Dumnezeu sa ajute fratia , multa dragoste si mangaiere tuturor .

Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice