Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

O noua Loja de Cercetari Masonice a luat fiinta la Galati

postat 4 aug. 2014, 16:40 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:25 ]
Templu MasonicConsacrarea Lojei de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice a MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI , intitulata ,,LOJA DE GALATI’’ din localitatea Galati , in casa renumitului francmason si dr. Serfioti ,
Sambata , 26 iulie 2014 , Suveranul Mare Comandor , Mare Maestru , al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , dr. Viorel Danacu , a consacrat prima loja de cercetari masonice in Galati , locul unde a fost infiintata prima loja masonica din Romania la 1733 . Ritualul a fost realizat in casa renumitului francmason si dr. Serfioti . Viorel Danacu , a eliberat PATENTA si DECRETELE de constituire , consacrare si investire a Lojei si a Demnitarilor si Ofiterilor respectabilei Loji . Evenimentul a fost cu usile inchise .
Evenimentul masonic este de mare insemnatate pentru totii fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , membrii si surorile din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti , deoarece bucuria aducerii la un loc a valorilor , preocuparile acestora privind cunoasterea isoriei masoneriei romane si universale prin cercetare , este o victorie si un deziderat pentru viitor , salvand memoria colectiva , stergand astfel praful uitarii dupa documentele vremii .
Despre francmasonul dr. Serfioti , vom vorbi mai mult intr-o viitoare reuniune la Galati , timp in care vor fi efectuate cercetari masonice amanuntite , deoarece atat casa , cavoul cat si activitatea dr. Serfioti sunt marcate de simboluri masonice , gesturi masonice etc.
.
Secretariatul MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice