Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Mesajul Marelui Maestru cu Ocazia Zilei Nationale a Romaniei

postat 30 nov. 2014, 11:42 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 30 nov. 2014, 11:42 ]

RomaniaMESAJUL       Fr:. Viorel DANACU ,

adresat tuturor francmasonilor si romanilor de pretutindeni ,
cu ocazia zilei de 1 decembrie 2014,
Ziua Nationala a Romaniei ,

Prea Iubiti Frati ,

Supun atentiei fratiilor voastre, gandurile, ale carui mesager sunt, de bucurie, respect si recunostinta, ce impreuna sa le aducem inaintasilor nostri, care la 1918, au semnat, Actul Marii Uniri.
“Acum vazura ochii mei mantuirea neamului romanesc”, a zis Gheorghe Pop de Basesti.
Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , conform traditiei, an de an sarbatoresc la 1 decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, mergand de la mic la mare, femei si barbati, copii si batrani, la Alba Iulia, pentru a  aduce un omagiu viu si recunostinta tuturor romanilor care la 1918, au manifestat politic si moral, o rasunatoare solidaritate nationala, calcand in picioare interesele de clan, de partid, confesionale, individuale, inrolandu-se la propriu, sub steagul Unirii, spre a-si fauri statutul national, Romania Mare.
Anul acesta Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , ca in fiecare an , depun coroane de flori fiecare in orasul unde locuiesc ,  inclusiv in fata statuii lui Mihai Viteazul , conducător de facto al tuturor celor trei ţări care formează România de astăzi: Ţara Românească, Transilvania şi Moldova, aflata in fata Muzeului National al Unirii, din Alba Iulia.
Pe frontispiciul Templului Masonic Istoric al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , sta scris cu litere de aur: Libertate, Egalitate, Fraternitate, cele trei principii fundamentale universal acceptate pe care se sprijina existenta intregii omeniri.
Deoarece in fiecare an, fratii ofera Planse de Arhitectura cu noi descoperiri, cercetari, unele facute in cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti, au fost organizate conferinte masonice publice, in fiecare luna, in diverse regiuni ale tarii, unde s-a vorbit de unitate, de diversitate in unitate, de iubire de tara, iubirea de pamant, patriotismul ce ne caracterizeaza pe toti care traim, gandim romaneste, avem o tara si o credinta.
Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , considera ca Romania Mare, unitatea si suveranitatea statului national roman este de neatins, este dorinta unanima a tuturor romanilor drept pentru care, Masoneria trebuie sa fie independenta, umanista, morala, spirituala si traditionala.
Bucuria de astazi din sufletele tuturor romanilor, este bucuria lor, a celor multi, uniti intr-o aceeasi fiinta nationala, credinciosi ai Marelui Arhitect al Universului, care pentru noi este Dumnezeu.
Fie ca Marea Sarbatoare a Romanilor , sa devina un izvor nesecat de patriotism , iubire de aproape , respect fata de istoria noastra , fata de datinile , traditiile si doinele noastre , care sa umple inimile fiecarui roman , frate si sora .

La Multi Ani , fratii mei,

La Multi Ani, romani de pretutindeni,

Dumnezeu, Marele Arhitect al Universului, sa Binecuvanteze Romania si Ordinul nostru.

La Multi Ani, 2014 !

Dr. Viorel DANACU,

Mare Maestru

MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,

Presedinte

Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris Bucuresti