Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

LANSARE DE CARTE, SCRIITORUL RADU THEODORU

postat 30 dec. 2013, 09:56 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:38 ]

lansarefoto: Mare Maestru dr. Viorel danacu (dreapta), scriitorul Radu Theodoru (stanga)

FRATII DIN  MAREA LOJA NATIONALA  A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , L-AU AVUT INVITAT PE SCRIITORUL RADU THEODORU , care a lansat o lucrare -Document Istoric - intitulata " Francmasoneria Pro si Contra , pe care acesta neinitiat fiind , a avut curajul si aprecierea de a o scrie .

Opera masonica cuprinde o vasta investigatie si cercetare masonica de anvergura , fapt care este deosebit de important pentru noi , fratii din Lojile de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .

Autorul de aceea a si dorit sa aiba o prima intalnire cu noi , inainte ca sa scoata cartea in librarii , tocmai pentru a avea si un punct de vedere al unor initiati si cercetatori consacrati in istoria masoneriei romane si universale .

Reuniunea s-a bucurat de un succes deplin , autorul la 90 de ani , a facut o demonstratie de forta , extrem de patriotica si romaneasca , incat fratii si surorile au ramas uimiti de forta , intelepciunea si frumusetea acestui om , extraordinar care este scriitorul Radu Theodoru .

Au avut loc intrebari , raspunsuri , luari de cuvand , dezbateri , intr-un cuvant , extrem de interesnte , asupra mai multor aspecte , avand in vedere ca lucrarea ne-a luat pe toti prin surprindere , deoarece , are un capitol de peste 35 de pagini , in care sunt descrise , pasaje din Revista Cuvant Masonic , cu referire la activitatile de " La Curte " , unde am functionat ca Mare Loja , la inceput , acolo fiind primul Templu Masonic , dupa 1989 , unde Primul Mare Maestru , Il fr. Viorel Danacu , a organizat multe Seri Culturale Europene , lansari de carte masonica , arborarea  drapelelor tarilor , membre ale Confederatiei Masonice Europene , etc , unde Domnul Radu Theodoru , a fost invitat , a participat , dar niciodata nu ne-a spus ca va scrie despre acele momente , iar acum , repet luati prin surprindere dupa atatia ani , era la inceputuri , am ramas placut impresionati de felul cum a inteles dansul ca neinitiat in masonerie , evenimentele unor masoni , mesajele pe care noi le transmiteam socitatii , etc .

A urmat apoi acordarea de autografe pe carte , tuturor celor care au dorit acest lucru , incheind cu o Agapa Fraterna Traditionala .

Va urma o a doua editie a lucrarii , care va cuprinde toate abordarile noastre , completarile si redarea completa a evenimentelor si mesajelor pe care noi dorim sa le transmitem societatii contemporane , pentru a ridica confuzia si rau vointa la adresa masoneriei . 

Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,