Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Intalnire de lucru masonic, Poiana Brasov ,19 oct. 2013

postat 21 oct. 2013, 14:58 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:42 ]
NOI EXPERIENTE MASONICE ,
Marele Maestru al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , Il. Fr. Viorel Danacu , impreuna cu Il. Fr. Vlad Vasile , Mare Maestru al Marii Loji a Romanilor de Pretutindeni de Studii si Cercetari Masonice , insotiti de frati din ambele Obediente masonice , de pe intreg cuprinsul tarii , s-au intalnit in tinute comune de lucru masonic , Vineri 18 oct. Sambata 19 oct. si Duminica 20 oct. 2013 , in Poiana Brasov .
Au avut loc ceremonii masonice cu scopul de a identifica căi şi mijloace concrete, adaptate conjuncturilor şi mentalităţilor actuale, pentru ca masoneria să-şi perfecţioneze propriile structuri , să realizeze cote mereu crescânde ale locului , rolului şi eficienţei proprii în ansamblul societăţii , majorarea gradului de acceptare a existenţei şi a filozofiei sale specifice în pături tot mai largi ale societăţii civile, ale clasei politice, etc.
Perfectionarea masonica a fratilor , in grade masonice diferite , a fost o necesitate si nevoie de implicare a unui numar mult mai mare de frati din toata tara , astfel incat sa poata fi vizibil rolul si importanta masonerie prin activitati de studiu si cercetare masonice pe care le intreprind fratii din cele doua Obediente masonice .
Experienta acestor zile , este un model de gandire si actiune masonica a tuturor fratilor din ambele Obediente , ce va intari increderea si pe mai departe a unora in ceilalti , ca masoneria este una , fratii fiind diferiti , Romania fiind mai presus de toate , iar credinta este pentru toti Lumina care naste din Adevar .
Dumnezeu sa fie mereu , cu noi toti.

Viorel Danacu 33,
Suveran Mare Comandor,
Mare Maestru