Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Hobita a revenit in matca ei 24-oct-2013

postat 30 dec. 2013, 09:44 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:41 ]
7Continuitatea  la Hobita , a  masoneriei consacrate de Marele Maestru Viorel Danacu ,
Comunicate ale Fratilor din Loja Hobita ,

Comunicatul Masonic 24.oct.2013 ,
Catre Marele Secretariat al Marii Loji Nationale a Romaniei ,
Catre membrii Marelui Consiliu si Venerabililor ,

Asa cum v-am anuntat din 23 octombrie 2013 , inainte de Conventul din 26 oct. 2013 de la Bucuresti , fratii din Loja Hobita , Orientul Hobita , judetul Gorj , s-au reunit in tinuta rituala si au hotarat prin vot in unanimitate intrarea in adormire .
Chiar daca nu mai aveam nici o obligatie de a va anunta ce cale urma  sa ne alegem , totusi din motive de omenie , va aducem la cunostiinta ca in urma presiunilor mediatice si a unor discutii imorale si lipsite total de respect fata de trecutul istoric al Lojei Hobita si fata de mai multi membrii fondatori ai acesteia , chiar si fata de Venerabilul Lojei , pentru a nu se mai face nici o presiune si incerca ca loja sa fie distrusa , va rugam sa ne lasati in pace , deoarece fratii din Loja Hobita , s-au reunit Vineri 15 noiembrie 2013 , in tinuta si au hotarat prin semnatura proprie si irevocabil ,  iesirea din adormire si reintegrarea in MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , condusa de Fr. Viorel Danacu , ca Mare Maestru in exercitiu .
Loja Hobita , este prima loja masonica constituita si consacrata in Hobita de Fr. Viorel Danacu , cel care ne-a dat Patenta Lojei si Decretele de functionare in prezenta Primului Mare Maestru dupa 1989 , Fr. Nicu Filip , in 2003 , astfel ca este loja masonica istorica care va continua lucrarile masonice regulare si traditionale in Hobita.
Va dorim multa sanatate si sarbatori fericite .

Comunicatul Masonic din 16 noiembrie 2013
PROCES VERBAL ,
INCHEIAT AZI 15 NOIEMBRIE 2013 ,

 Fratii din Loja Hobita , s-au reunit in tinuta masonica , luand urmatoarele hotarari :

1 ) Datorita presiunilor mediatice si a unor discutii imorale si lipsite total de respect fata de trecutul istoric al Lojei Hobita si fata de mai multi membrii fondatori ai acesteia , chiar si fata de Venerabilul Lojei , pentru a nu se mai face nici o presiune din partea vreunei Mari Loji Masonice din Romania sau altei persoane sau frate si sa incerce ca loja sa fie distrusa, fratii din Loja Hobita , au hotarat prin semnatura proprie si irevocabil , iesirea din adormire si reintegrarea incepand cu 15 noiembrie 2013 in MAREA LOJA NATIONALA  A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , condusa de Fr. Viorel Danacu , ca Mare Maestru in exercitiu .

2 ) Loja Hobita , este prima loja masonica constituita si consacrata in Hobita de Fr. Viorel Danacu , Primul Mare Maestru fondator al  MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI  , cel care ne-a dat Patenta Lojei si Decretele de functionare ,  in prezenta Primului Mare Maestru dupa 1989 , Fr. Nicu Filip , in 2003 , astfel ca Loja Hobita este si va ramane , o loja masonica istorica , care va continua lucrarile masonice regulare si traditionale in Hobita.

3 ) Loja Hobita , este condusa in continuare de Venerabilul Lolescu Tanasie impreuna de Ofiterii si Demnitarii Lojei , fiind membru fondator din anul 2002 al  MARII  LOJI  NATIONALE  A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .

Deasemenea , s-a hotarat si semnat ,  sa anuntam conducerea Marii Loji Nationale a Romaniei , ca am iesit din adormire si ca ne-am reintegrat in MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , condusa de Fr. Viorel Danacu , continundu-ne perfectionarea masonica , morala si spirituala , inceputa cu peste 11 ani in urma .

Totodata s-a hotarat  si semnat ca sa anuntam conducerea  MARII  LOJI  NATIONALE  A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , pentru a fi inregistrati ca membrii activi in Registrul Masonic General al acesteia .


Fata de cele de mai sus , s-a semnat de catre 15 fratii din Loja Hobita ,  prezentul Proces Verbal in doua exemplare , unul pentru Loja Hobita si unul pentru  MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice .

Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,