Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

Deschiderea Anului Masonic 2012 - 2013

postat 4 oct. 2012, 02:13 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 16:09 ]

Deschiderea Anului Masonic 2012 - 2013

al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice

 Mesajul Marelui Maestru, Ill:.Fr:. Viorel Danacu,

adresat Francmasonilor,

           Fratii mei,

           Marele Aritect al Universului sa binecuvanteze acest nou an masonic, sa vecheze asupra lucrului bun si folositor Umanitatii, a pacii si bunei intelegeri dintre oameni si popoare, a sanatatii celor bolnavi, asupra saracilor si infometatilor pentru un trai mai bun, a vremii bune cu recolte bogate, aducand cu totii ofranda intelepciunea noastra, dragostea unui Frate de ceilalti, respectul care sa asigure progresul spiritual moral si traditional.

          Marele Arhitect al Universului sa ne dea forta, frumusetea si intelepciunea pentru a cladi intru Gloria Lui Marele Teplu Ideal al Umanitatii, Libertatea, Egalitatea, Fraternitatea, aducandu-le ca dar, har, drept si bogatie, mantuirea noastra.

          Sa-L Iubim,

          Sa-L Slavim,

          Sa-L Adoram.

          Impreuna deschidem astazi noul an masonic, adica urmatorul ciclu al drumului acelei vieti initiatice fara sfarsit, imbracand haina nobletii si muncii, cu noi sperante ca vom slefui piatra bruta si in continuare, ciocanul si dalta, fiind nelipsitele noastre unelte, astfel incat prin armonie, incredere ai daruire sa regeneram Masoneria romana, redandu-i prestigiul si adevaratul scop pe care le-a avut candva, acela de a Reconstrui o lume mai buna si mai pasnica.

          Urez succes Fratilor care fac parte din Marele Consiliu al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI - Loja de Ritulaistica Comparata si Cercetari Masonice si tuturor Fratilor indiferent de locul pe care il ocupa pe santierul nostru, chiar si cel mai umil, sa duca si pe mai departe Lucrarea inceputa in dezvoltarea MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI - Loja de Ritulaistica Comparata si Cercetari Masonice, care constituie drumul, calea spre Lumina, speranta pentru o Masonerie curata si folositoare Omenirii.

          Anul acesta avem de construit foarte multe, atat in plan intern cat si in plan international, consacrand Loji Masonice in cat mai multe orase si sate romanesti, sustinand si ajutand intreaga clasa politica romaneasca, toate institutiile statului, pentru a conlucra in armonie, respectand legile tarii noastre Romania, de a practica Justitia, Dreptatea si Adevarul, fiind pentru toti, dar pentr absolut toti calea spre progres si civilizatie.

          Transmit tuturor initiatilor si tuturor romanilor ca joaca s-a terminat, vremurile sunt de asa natura incat trebuie sa fim uniti, sa ne concentram toata atentia si grija spre noile probleme care apar, foarte grave, privind securitatea alimentara, sanatatea publica si nivelul de trai al oamenilor. Educatia, scoala, mediul universitar, academic si Clerul nostru bisericesc trebuie sa construim o Elita Spirituala, o Elita economica si o Elita Spirituala, pentru generatiile viitoare care sa reprezinte fundamentul, stalpii de sustinere a acestei natiuni, extrem de napastuita in decursul istoriei de fel ai fel de incercari.

          Masoneria Romana trebuie sa genereze acele modele, dupa care sa se orienteze lumea, sa inteleaga ca iubindu-ne tara, pamantul, pastrandu-ne traditiile si obiceiurile, regretandu-i pe inaintasii nostrii, vom stii sa ne ocupam locul legitim in lume.

Inchei aceasta zicere prin a va imbratisa fratern, convins fiind ca avem aceiasi vibratie, de gandire si actiune masonica, bucurandu-na la finele anului masonic 2013 de foarte multe impliniri, realizari, spre folosul nostru al tuturor.

          Marele Arhitect al Universului sa binecuvanteze familiile noastre, Ordinul nostru si tara noastra Romania.

 

          Am zis!

Viorel Danacu 33

Mare Maestru

Al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice