Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

DELEGATIA MARII LOJI, LA ZIUA NATIONALA A ROMANIEI , 1 DECEMBRIE 2013, ALBA IULIA

postat 30 dec. 2013, 09:46 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:40 ]
Alba IuliaAtmosfera de sarbatoare de 1 decembrie , Ziua Nationala A Romaniei , la Alba Iulia , este una cu totul speciala , pentru fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , veniti , ca in fiecare an , din toate colturile tarii , din lojile de pe intreg cuprinsul Romaniei .
Anul acesta , Marele Maestru , Il. Fr. Viorel Danacu , insotit de fratii din toata tara , l-a avut ca decan de varsta si Venerabil de Loja , Mare Maestru de Onoare , pe Il. Fr. Lolesu Tanasie , din Hobita , la 85 de ani , impreuna cu o numeroasa delegatie de frati din regiunea Gorjului , impreuna cu Marele Maestru Regional si Venerabili de Loji , precum si Marii Maestri Regionali din celelalte regiuni ale tari , gazda fiindu-ne , prietenul , Il. Fr. Ioan Mircea Chira , Mare Maestru Regional .
Am participat cu o zi inainte , la un Concert de Colinde , care a avut loc in Catedrala Catolica din Alba Iulia , care a fost unic in viata noastra , ceva de exceptie , felicitari tuturor celor care au realizat acest eveniment .
Am fost la Slujba de seara , la Catedrala Ortodoxa a Mantuirii Neamului din Alba Iulia , unde ne-am umplut sufletele de iubire de Dumnezeu si de aproapele nostru .
A doua zi , am depus coroane de flori , la Statuia lui Mihai Vitezu , cu ocazia Zilei Nationale A Romaniei ,  impreuna cu toate celelalte Organizatii , Partide , Institutii ale statului , Presedentie , Guvern .
Au fost agape traditionale , intalniri cu personalitati locale si regionale , precum si reorganizarea R.L. Horia , Closca si Crisan din Alba Iulia , din cadrul  MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , care a fost infiintata cu multi ani in urma , pentru a continua o lucrare masonica regulara , ritualica , spirituala si morala .

Secretariatul
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI -
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice ,