Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

COMUNICAT DE PRESA 23-09-2013

postat 24 sept. 2013, 17:05 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:44 ]

Stire RTV - Mare Maestru Viorel Danacu


Fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI- Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , s-au reunite Vineri , Sambata si Duminica , 20-22 septembrie 2013 , la Targu Jiu , Tismana , Pestisani , Hobita , ca in fiecare an , la deschiderea anului masonic 2013-2014 .Suveranul Mare Comandor Mare Maestru , Il . Fr. Viorel Danacu , a propus si dezbatut impreuna cu fratii din Marele Consiliu , Programul de actiuni si Strategia de Dezvoltare a MARII LOJI NATIONALE AL ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , pentru anul masonic 2013-2014 .Suveranul Mare Comandor Mare Maestru , Il . Fr. Viorel Danacu , care a primit in 13 aprilie 2002 , la Brasov , toate prerogativele masonice , Patenta de Constituire , Decrete si Edicte Masonice , Sabia Simbolica , Ciocanul Si Lumina Sacra , precum si Marele Registru Matricol cu numele tuturor masonilor romani de la Il. Fr. Nicu Filip , care l-a instalat Mare Maestru , a consacrat si aprins luminile unei noi Loji masonice in Pestisani , judetul Gorj , care va avea numele de “ ACACIA “ , formata din cetateni respectabili ai localitatii .

Consacrarea noii loji masonice este o mare bucurie pentru totii fratii din MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , fiind o realizare a Programului Masonic Natiunal Satesc , lansat acum 11 ani la Tismana de Marele Maestru Il.Fr. Viorel Danacu.

Au participat frati de pe intreg cuprinsul tarii si din strainatate , ca vizitatori , invitati , ocazie cand va fi sarbatorit si Echinoctiul de Toamna , care este intotdeauna celebrat de masonii din intreaga lume .

A avut loc si lansarea noului numar al Revistei “ Cuvant Masonic “ editata de CENTRUL REGIONAL DE STUDII FRANCMASONICE PARIS BUCURESTI .

Transmitem cu aceasta ocazie un gand bun , multa sanatate si impliniri deosebite tuturor fratilor atat din Judetul Gorj cat si din intreaga tara , din toate lojile masonice , astfel unindu-ne eforturile sa redam masoneriei prestigiul pe care l-a avut candva , cercetand , studiind istoria si traditiile masoneriei romane .

Dumnezeu sa binecuvinteze familiile tuturor romanilor .

Mare Secretar

Al MARII LOJI NATIONALE AL ROMANIEI-

Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice

    Fr. Iorgulescu Nicolae