Noutati‎ > ‎Comunicate‎ > ‎

A luat fiinta MAREA LOJA A ROMANILOR DE PRETUTINDENI de Studii şi Cercetări Masonice

postat 14 apr. 2013, 13:56 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 28 oct. 2014, 15:51 ]
Consacrarea , Constituirea si Investirea MARII LOJI A ROMANILOR DE PRETUTINDENI DE STUDII SI CERCETARI MASONICE ,                          ORIENTUL BRASOV ,15 APRILIE 2013

tinutaFratii din 9 loji din Orasul Brasov , au gazduit Sambata fratii de la MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI –Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , impreuna cu Il. Fr. Viorel Danacu , Mare Maestru Ad Vitam al Marii Loji Nationale a Romaniei si Mare Maestru in exercitiu al MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI – Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice , precum si alti invitati ca : Fostul Suveran Mare Comandor , Il Fr. Horia Nestorescu Balcesti si Fr. Nicolae Racasanu .
Au avut loc depuneri de coroane de flori , ca in fiecare an , la mormantul Ilustrului Diplomat Roman , Nicolae Titulescu , din Scheii Brasovului , apoi fratii veniti din toata tara au vizitat Prima Scoala Romaneasca aflata in curtea Sfintei Manastiri cu Hramul Sfantul Nicolae , din Scheii Brasovului .
Aceasta zi a fost deosebita deoarece , la cererea fratilor din 9 loji masonice Il. Fr. Viorel Danacu , a Consacrat , Constituit si Investit o noua Mare Loja Masonica , inscrisa juridic la Judecatoria din Brasov , cu numele MAREA LOJA A ROMANILOR DE PRETUTINDENI DE STUDII SI CERCETARI MASONICE , Instalandu-l , Mare Maestru pe Il. Fr. Vlad Vasile , un discipol al acestuia , care a construit masonerie , care iubeste masoneria si pe romani , oriunde s-ar afla ei .
Viorel Danacu si Horia NestorescuAceste evenimente a fost foarte importante , deoarece masoneria de pe intreg cuprinsul Romaniei , incearca sa-i aduca pe totii romanii , oriunde s-ar afla ei , aproape de valorile , patrimoniul , traditiile , cultura si istoria poporului roman asfel incat acestea sa fie promovata prin acesti ambasadori – frati ai nostrii , peste tot in lume . Romania , comunitatile de romani din oricare tara , trebuie respectate , pentru a ne ocupa locul legitim in lume , prin cunoasterea traditiilor , culturii si istoriei noastre in lumea intreaga .
Acest lucru inseamna unitate in diversitate , inseamna cunoastrea de fiecare initiat oriunde s-ar afla , masoneria fiind universala , ca eforturile noastre sunt de a cunoaste intreaga constelatie de culturi existente in lume .
Aducem la cunostiinta tuturor fratilor si surorilor din Romania , ca acesata noua Obedienta masonica , doreste sa fie un partener de nadejde pentru toate celelalte Obediente masonice din tara si din lume , ca noi nu vom lucra impotriva altei Marii Loji din Romania , ca loc sub Soare este pentru toti , ci dimpotriva , uniti , vom reusi sa avem un cuvant si un sens pentru toti prietenii si fratii nostri din Europa si din lume .
Mari MaestriLa final a avut loc o Agapa fraterna , unde au fost laolalta frati din cele doua Mari Loji , precum si Fostul Suveran Mare Comandor , Il. Fr. Horia Nestorescu Balcesti si Fr. Nicolae Racasanu , pentru a sarbatorii , cele doua momente de bucurie , : implinirea a 11 ani de masonerie a MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si constituirea , consacrarea MARII LOJI A ROMANILOR DE PRETUTINDENI DE STUDII SI CERCETARI MASONICE.

Dumnezeu sa ajute Romania ,Marele Secretariat al
MARII LOJI NATIONALE A ROMANIEI –
Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice

 

 

articole din presa despre eveniment:

http://www.mytex.ro/stiri-brasov/brasov-a-fost-creata-marea-loja-a-romanilor-de-pretutindeni-de-studii-si-cercetari-masonice_348973.php

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=ultima_ora&p=ultora_local&s_id=125636

http://www.radiobrasov.ro/stire/marea-loja-masonica-la-brasov.html

http://www.brasovultau.ro/articol/stiri/marea-loja-masonica-la-brasov/comentarii.html

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=ultima_ora&p=ultora_local&s_id=125636