Noutati‎ > ‎

Comunicat Masonic public

postat 20 nov. 2011, 04:46 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 20 nov. 2011, 04:46 ]

Reactia Marelui Maestru al Marii Loji Nationale a Romaniei, Fr. Viorel DANACU, fata de recentul cutremur din “masoneria din Romania”

Dragul meu Frate,
Dragul meu prieten,

Iti transmit tripla arcolada fraterna si totodata multa sanatate, noroc, lumina si adevar.
Ceea ce am stiut, nu din 12 septembrie a.c., ci inca de acum 8-10 ani, ca Mare Trezorier Adjunct al Marii Loji Nationale din Romania si V.•.M.•. al R.•.L.•. Athenaeum, pe de o parte am vrut, pe de alta parte nu a depins de mine, ca Ordinul Masonic sa fie ferit de toate faradelegile.  Deoarece, fiecare pasare piere pe limba ei, considerand ca zbuciumul acestor zile fierbinti, cu toate greutatile  pe care stiu ca le aveti, nu v-au permis sa cititi presa din ultimele zile, mai exact Ziarul Cotidianul, din data de 18.11.2009, va  trimit link-ul, urmator:
http://www.cotidianul.ro/maestrul_florin_ghiulbenghian_chirovici_a_pus_masoneria_la_remorca

_lui_basescu-103585.html
Fac un apel catre toti fratii, la a-si desfasura o lucrare masonica ritualica, traditionala, spirituala si morala, o masonerie umanista si independenta, convinsi fiind, ca acesta este cu adevarat, drumul initiatic.
Programul Masonic Satesc, este un proiect esential, privind regenerarea Ordinului Masonic, redarea prestigiului pe care francmasoneria l-a avut  candva.  Apelul meu este de a ne dezvolta calitativ si cantitativ pe intreg teritoriul tarii, deoarece Marea Loja Nationala a Romaniei, este curata, este etalonul  atat pentru francmasoneria romana cat si internationala.
In tot fostul bloc comunist, masoneriile au fost si  sunt convertite de cei care nu ne iubesc, astfel ca in perioada urmatoare, trebuie sa se recastige independenta si de catre aceste masonerii,  din tarile prietene.
Autoexcluderile masonice de la noi, gen Visoianu si acolitii lui, baietii destepti de la energie, Energy Holding, in 2003, Dorian si gasca de afaceristi si rauvoitori, Racasanu cu brasovenii lui, pacaliti si manipulati, plus autoexcluderile din toate celelate Mari Loji din Romania, s-au balacit intr-o aceeasi mocirla, fara a vedea lumina, manipulati fiind de fostii securisti si comunisti.
Eu, cu Nicu, Daniel, Tudorel si toti fratii mei, in 2002, nu am plecat la indemnul vreunei persoane obsedate sau a vreunui grup de afaceri, pentru a mai constitui o Mare Loja, un Mare Maestru s.a.m.d., de dragul de a le face, pentru propriile interese, sau ca ar da bine.
Am stiut precis ce facem, iar eu am cunoscut foarte bine toate detaliile, astfel ca am pornit la regenerarea masoneriei, la redobandirea independentei masonice, care am spus-o si spun pana mor, ca dincolo, masoneria este corupta, a fost, este si va fi un prizonier, al celor mai oculte cercuri raufacatoare din Romania, ei se tem de propria umbra, pe frontispiciul Templului lor, lipsesc cele trei principii fundamentale: Libertate, Egalitate, Fraternitate, fiind inlocuite de “Supunere oarba  fata de superiori”.

F R A T I L O R :

Mergeti numai inainte, liberi, demni, drepti, cu credinta in Ordin si in Dumnezeu.
Marele Arhitect al Universului sa binecuvanteze Romania si Ordinul nostru.
Aceste randuri si multe altele, le las marturie generatiilor viitoare, ca adevar si Lumina.

Viorel DANACU,
Mare Maestru al
Marii Loji Nationale a Romaniei.