Noutati‎ > ‎

Comunicat 06.04.2012

postat 6 apr. 2012, 07:46 de Loja Athenaeum   [ actualizat la 6 apr. 2012, 07:47 ]

 

Prea Respectabilul Fr.VIOREL DANACU – Mare Maestru al Marii Loji Nationale A Romaniei - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice, a participat la invitatia Il. Fr. Caius Traian-Dragomir, Mare Maestru al Marelui Orient al Romaniei, la CEREMONIALUL de instalare a Respectabilei Loji de Perfecționare Sfântul Andrei din Orientul din Sibiu, în data de sambata 24 . 2012 martie, la Bucuresti, La Hotel Doubletree by Hilton, 3 Nerva Traian, București .

Consiliul de Ordin a avut invitati la ceremonialul de instalare și la ținuta comună Prea Iubiți Frați din Belgrad, Sofia, Cracovia si nu in ultimul rand pe Suveranul Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scoțian Antic și Acceptat al Marelui Orient al Frantei, Prea Iubitul Frate J.R.Ragache,  asistat de TTIILL FF J. Orefice , PDS si G. Bouquigaud .

Deasemenea fratii din Marea Loja Nationala A Romaniei - Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice, au fost invitati sa participe la CONFERINȚA Suveranului Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scoțian Antic și Acceptat, Prea Iubitul Frate J.R. Ragache, asistat de TTIILL FF J.Orefice, PDS siu= G. Bouquigaud pe tema: ”Ce fel de R.S.A.A. pentru Europa de mâine?” care s-a tinut în acelasi loc la ora 10, duminică 25 martie 2012.

Cu aceasta ocazie au avut loc schimburi de idei, cunoasterea mai exacta a situatiei masoneriei din Europa, astazi, precum si ce trebuie facut in viitor .

Consideram ca aceasta actiune masonica a Marelui Orient al Romaniei este de mare importanta pentru tara noastra, confirmand inca odata extraordinara activitate masonica din decursul intregii istorii a masoneriei de pe intreg cuprinsul Romaniei, sustinuta foarte mult de Marele Orient Al Frantei prin prezenta Suveranului Mare Comandor al Supremului Consiliu de Rit Scoțian Antic și Acceptat al Marelui Orient al Frantei, Prea Iubitul Frate J.R.  Ragache care consideram ca este extrem de importanta pentru viitorul masoneriei din Romania .