MUZEUL MASONIC ROMAN


    Muzeul Masonic Roman din cadrul Centrului Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti este un spatiu intim, cu foarte multe documente, obiecte masonice datand din anul 1880 si pana in zilele noastre, care au apartinut unor ilustrii francmasoni romani si de peste hotare.
Toate obiectele apartinad patrimoniului acestui muzeu provin din donatii, in cea mai mare parte de la familiile unor francmasoni, si sunt constituite in vitrine ca loc si spatiu de expunere, in aducerea aminte, omagiul si recunostinta acelor francmasoni, pentru a fi cunoscuti si de generatiile viitoare.
Colectiile masonice ale francmasonilor romani si de peste hotare astfel expuse, ofea posibilitatea unei rememorari colective a Istoriei Francmasoneriei milenare a elitelor care au contruit Romania Unita Moderna si Suverana pe teritoriul ei de mii de ani.
Muzeul Masonic Roman este inclus in circuitul muzeelor masonice europene si din intreaga lume prin Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti, care la randul sau este membru al "Association of Masonic Museums, Libraries and Archives in Europe" (A.M.M.L.A) cu sediul central in Bruxelles.
Centrul Regional de Studii Francmasonice Paris-Bucuresti are o biblioteca masonica, un magazin masonic, o arhiva masonica si un muzeu masonic. Muzeul Masonic contine nenumarate obiecte datand din anii 1880, 1925, 1931, 1933, 1948, toate acestea fiind in original.
Va informam ca aveti posibilitatea sa va documentati direct la fata locului din mai multe domenii ale francmasoneriei:
- Ritul Scotian Antic si Acceptat;
- Ritul Scotian Rectificat;- Ritul Memphis Misraim;
- Ritul York;
- Cavalerii Templieri;
- Martinism
- Dreptul Uman;
- Mari Loji Mixte Feminine si Masculine;
- Mari Oriente din toata lumea;
- Marele Orient al Frantei;
- Marele Orient Lusitan;
- Marele Orient Paulist;
- Marele Orient al Romaniei, etc
Copyright © 2002 - 2012 MLNaR | MAREA LOJA NATIONALA A ROMANIEI-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice.
All rights reserved.
Distribuirea şi, sau reproducerea totală sau parţială a informaţiilor şi materialelor este strict interzisă fără aprobarea scrisă a conducerii  MLNaR-Loja de Ritualistica Comparata si Cercetari Masonice si se pedepseste conform legii.

Protected by Copyscape Web Plagiarism Tool